Zanimivosti

Takole lahko izbereta sanjske počitnice!

Promocijsko gradivo
28. 6. 2016, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ljudje smo na počitnicah ponavadi bolj brezskrbni in sproščeni. Zato je izbira sanjske destinacije še kako pomembna.

Povežite se s partnerjem
Raziskave kažejo, da pričakovanje novih doživetij pare povezuje med seboj. Skupne počitnice so torej odlična priložnost, da se še bolj povežeta.

Sklenite kompromis
Ko razmišljata o tem kam bi rada šla in kaj počela skupaj, je pomembno, da se vajine želje in pričakovanja ujemajo oziroma se dogovorita za kompromis. Če si eden želi le teden dni dopusta na plaži, drug pa teden dni pohajkovanja po evropskih mestih, je dogovor, kam bosta šla, nujno potreben. Zato se čimprej lotita načrtovanja skupnih počitnic, da se ne bosta skregala tik pred odhodom.


Sestavita seznam svojih sanjskih počitnic
Vsak naj na list papirja zapiše kraje, ki bi jih rad obiskal in kakšne aktivnosti bi tam počel. Ne omejite se, temveč razmišljajte na široko, vse kar si zares želite. Ni nujno, da bosta izbrala kaj s seznama, pomembno je, da ugotovita kaj je komu pomembno. Zraven vsake destinacije ali aktivnosti napišita razlog, zakaj želita iti tja. Napišita, kaj pričakujeta od določenega kraja, kot recimo avantura, romanca, poležavanje.

Kaj je skupna točka?
Poglejta seznam, kaj skupnega vidita? Več možnosti za dogovor bo, če se bosta pogovorila zakaj sta izbrala določeno destinacijo in kako se boste tam počutili. S pogovorom bosta zožila izbor krajev, ki ustrezajo obema in morda boste našla celo destinacije, na katere sami še pomislili ne bi.

Boste pohajkovali po Evropi?
Julij in avgust sta čas dopustov v večini evropskih držav. Vreme je na vrhuncu, sončno in vroče. Če si želite vročine in sonca se odpravite na plaže južne Evrope, pa tudi če greste kam drugam po Evropi, bo vreme zagotovo dobro. To je dober čas tudi za potovanje na Islandijo, kjer so dnevne temperature okoli 20 stopinj, nočne pa okoli 8, pri tem pa je treba vedeti, da na severu dan traja 20 ur.

Kaj pa Azija?
V tem predelu sveta še vedno prevladujejo monsuni in močan dež, razen Indonezije, ki ima ekvatorialno podnebje s hladnimi morskimi vetrovi. Vreme je toplo (med 25ºC in 30ºC), zvečer in ponoči rado dežuje. Dober čas je tudi za obisk Balija in Jave.

Mavricius je dobra izbira za poletje
Če premišljujeta o tem, da bi obiskala Afriko, potem je Mavricius super izbira. Tam je podnevi toplo, ponoči pa nekoliko hladneje. Enaki vremenski pogoji so na Madagaskarju, kjer je suho obdobje z dnevnimi temperaturami okoli 28 stopinj, noči pa so malo hladnejše – okoli 15 stopinj.

Če še vedno ne vesta ...
... potem vama svetujemo, da se oglasita kar v eni od poslovalnic POŠTE SLOVENIJE, kjer vama bodo predstavili pestro ponudbo potovanj, ki jih pripravljajo skupaj s turistično agencijo Sonček. Tam bosta zagotovo našla kaj zase!