Olimpijski prvak

Iz strahu bo zamrznil svojo spermo

U.K./STA
12. 6. 2016, 07.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Olimpijski prvak v skoku v daljino Greg Rutherford se je odločil, da bo dal zamrzniti svojo semensko tekočino, saj se boji okužbe z virusom zika. Njegovo dekle Susie Verrill je dejala, da se bojita okužbe, ki najbolj prizadene ravno nosečnice.

Wikipedia
Dekle Grega Rutherforda, Susie Verrill, se boji okužbe z ziko, saj par načrtuje naraščaj.

Prireditelji iger so že pred časom posvarili, da je nevarnost okužbe v Braziliji visoka. Omenjeni virus se lahko prenese s pikom komarja, prizadene pa plod, dojenček se lahko rodi z okvarami. Pri odraslih lahko sproži določene sindrome, ki povzročajo paralizo ali celo smrt.

Nevarnost okužbe z virusom zika je v Braziliji precej visoka. 

UDELEŽBA

Verrillova je dejala, da se je tudi zaradi možnosti okužbe z virusom odločila, da Rutherforda s prvorojencem Milom letos ne bo spremljala na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Par pa bo dal pred potjo v Brazilijo zamrzniti semensko tekočino, saj si v prihodnje želita imeti še kakšnega otroka, a se ob tem ne želita soočiti z nevarnostjo okužbe z ziko.

STRAH

Precej športnikov je pred odhodom na letošnje igre že izrazilo skrb zaradi zike. Golfista Marc Leishman in Vijay Singh sta se celo odločila, da tekmovanje izpustita, pa čeprav bo golf letos na igrah znova po zelo dolgi prekinitvi. Odkar je zika lani v Braziliji začela razsajati, se je z mikrocefalijo – nenormalno majhno glavo in zmanjšanimi možgani  rodilo že 1300 dojenčkov. A Svetovna zdravstvena organizacija le umirja zadeve, saj je avgusta v Braziliji zimski čas, ko so možnosti za okužbo z virusom precej manjše. Vendar previdnost, ko gre za lastnega otroka in njegovo zdravje, seveda ni nikoli odveč, sploh če ima par možnost narediti to potezo.