Kakšne so cene na Euro 2016

Visoke cene: navijaško pivo po 9 ali več evrov

T.L.
10. 6. 2016, 15.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Cene hrane in pijače v Parizu se razlikujejo, domačini svetujejo izogibanje območja za navijače.

Reuters
Navijači v pivski akciji.

Začelo se je. Včeraj se je na Champs de Mars pod Eifflovim stolpom zbralo več kot 100.000 ljudi na koncertu Davida Guette ob začetku Eura 2016. Na svoj račun bodo v času nogometnega prvenstva poleg športnih navdušencev prišli tudi ljubitelji zabave in  -piva.

Če pa v času prvenstva v francoski prestolnici ne boste želeli bankrotirati ob spremljanju dogajanj na zelenici, je priporočljivo, da cenam pijače prilagodite izbiro lokacije. Vene piva se precej razlikujejo, za 330 ml piva Gavroche boste tako odšteli 3,43 evra, za manj vrhunsko pivo v območjih za navijače pa 9 evrov in več. Domačini pa pravijo, da je mogoče pivo dobiti po cenah od 4 do 7 evrov, potrebno je le malo iznajdljivosti. Kar pomeni, da se zapusti "center" Pariza in se spremlja tekme v  Latinski četrti, v okolici trdnjave Bastille oziroma drugih četrtih, kjer domačini poleg nižjih cen obljubljajo tudi več zabave v primerjavi s prenatrpanim območjem za navijače.

Cene cigaret so v Franciji pregovorno visoke, za manj priznane znamke boste odšteli enkrat višjo ceno v primerjavi s slovensko, za bolj priznane pa bo razlika še višja. Cene kozarca rdečega se gibljejo med 5 in 10 evri.

Ob pijači pa je čas za hrano? V povprečju hamburgerji stanejo 10 in več evrov. Cene pic se vrtijo okoli 15 evrov, tisti, ki bi radi zapravili "nekoliko več" evrov, pa si lahko privoščijo tudi pico s kaviarjem za 90 evrov.  Hot-dog in krompirček je manjši udarec za denarnico, saj stane dobrih 10 evrov.

Kapučino, čaj, bela kava stanejo nekaj manj kot 5 evrov, medtem ko lahko za deciliter vode v lokalu plačate evro. Koktajl v baru stane okoli 15 evrov, pločevinka coca cole pa več kot 3 evre.