Zanimivosti

Telefon na počitnicah: takole se izognite visokemu računu!

Promocijsko gradivo
9. 6. 2016, 13.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ste bili prepričani, da ne morete uporabljati telefona na počitnicah in se hkrati izogniti visokemu računu? Sedaj je to mogoče. Brez presenečenj!

Odhod na dopust pomeni pakiranje nepogrešljivih potrebščin za njegov maksimalni izkoristek. Nikar na dopust ne pozabite vzeti svojega telefona, saj bo z njim beleženje spominov še lepše. Kaj pa telefoniranje? Iz tujine še nikoli ni bilo tako ugodno!

Odpočijte si, a ne pozabite na svoje najdražje
Dopust je sicer namenjen sproščanju v različnih oblikah. Ne glede na to, ali ste bolj športna duša in dneve preživite ob podiranju lastnih tekaških rekordov ali pa uživate v fotografiranju neskončnih sončnih zahodov – brez pravega orodja boste le stežka dosegli želene rezultate. Seveda pa bodo vaši najdražji, ki bodo ostali doma veseli, ko se boste s klicem ali SMS sporočilom spomnili nanje.

S paketom izi brez meja imajo uporabniki po vseh državah evropske unije enako ceno za klicanje in za pošiljanje SMS-ov kot v Sloveniji. Cena za klic znotraj držav evropske unije je 0,14 eur na minuto, poslano SMS sporočilo le 0,07 eur, prejeti klic pa je celo brezplačen.


izimobil
nudi popoln nadzor nad porabo, saj se sami odločate, kdaj in za koliko boste polnili mobilni račun.

Fotografije, ki ostanejo za vedno!

Fotografije in videoposnetki, s katerimi si boste krajšali večere po dopustu, so nepogrešljiv material. Zato namesto fotoaparata zadostuje že pametni telefon. Skoraj vsi sodobni modeli so namreč fotografsko več kot dovolj zmogljivi. 

Za kaj telefon še pride prav?
Pametni telefon je ob fotografski funkciji koristen sopotnik, saj premore tudi predvajanje glasbe, videovsebin, služi kot GPS in omogoča igranje videoiger. Skorajda ni druge naprave, ki v enem paketu ponudi toliko možnosti, zato je pametni telefon s pripadajočim polnilnikom visoko na vrhu prioritet.
A ker ga večina uporabnikov tako ali tako jemlje s seboj povsod, po mnogo raziskavah tudi na stranišče, ni strahu, da bi ta ostal doma.

Mobilni telefon uporabljajte pametno
Če se odpravljate v tujino, pozor: da račun ne bo prevelik, sledite nekaterim pomembnim napotkom: 
- Pred odhodom se pozanimajte, kakšne so cene v državi, kamor potujete.
- Izključite prenos podatkov in morebitne urnike posodabljanja ali osveževanja podatkov.
- Za pregledovanje elektronske pošte in brskanje po spletu uporabite omrežja Wi-Fi.
- Brez vključenih dodatnih opcij še zlasti ne uporabljajte mobilnih omrežij za prenos glasbe ali videa.
- Najlažje kontrolirajte stroške tako, da sami polnite mobilni račun in vas visoki stroški po vrnitvi z dopusta ne morejo presenetiti.
- Poskrbite za varnost; telefona ne nosite na plažo in ga ne puščajte brez nadzora, saj nepridipravi žal niso na počitnicah, tako kot vi.

In najpomembnejše? Nikamor brez polnilca
Nobena od napravic ne deluje brez napajanja, zato morajo v potovalko najprej pripomočki za napajanje. Če potujete v tujino, bodo koristni pretvornik za različne vtičnice, vsaj en micro kabelUSB in pripadajoče polnilnike za morebitne naprave, ki nimajo standardnih napajanj. 
Ne pozabite: brez napajanja bodo vse vaše napravice že v dnevu ali dveh neuporabne.