Ustna higiena

Priročno in ekološko: zobne tabletke

sj
30. 4. 2016, 13.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Se vam je že kdaj zgodilo, da se morate prav namučiti, da iztisnete zobno pasto iz tube? No, če boste uporabili inovativne zobne tabletke, teh težav ne bo.

svet24
Zobne tabletke so naprodaj v okolju prijazni kartonasti embalaži.

Morda je še pomembnejše, da so tabletke spravljene v papirnati škatlici, in ne v tubi iz plastike in aluminija, ki običajno nista primerna za recikliranje. Na smetiščih lahko plastične komponente razpadajo kar 450 let. Zobne tabletke in zobna pasta v prahu so zapakirane v reciklirane plastenke, ki jih je mogoče znova reciklirati.

svet24
Zobne tabletke so sicer vse enake oblike, njihovi okusi in barve pa so številni.

Za dobro vseh nas

Ekologija je vse bolj pomembna – tudi potrošnikom. Razna podjetja zato rada poudarjajo, da na primer kak simbolični del dobička dajejo v dobrodelne namene, a še vedno se pri kozmetiki le redkokatero podjetje upa izogniti pretirani uporabi embalaže, saj žal mnoge uporabnice ob izbiri gledajo predvsem embalažo. Prav zato podjetje Lush tako izstopa. Ne le da ponuja kup izdelkov v trdni obliki (od dezodoranta do šampona), tako da ne potrebujejo posebne embalaže, da spodbujajo recikliranje tudi tako, da nagrajujejo vse, ki prinesejo nazaj prazno embalažo … Med njihovimi inovativnimi izdelki so tudi zobne tabletke, ki jih kupite v kartonastih škatlicah.

svet24

Ena tabletka za eno umivanje

Ne glede na to, ali si umivate zobe doma, po kosilu, ali se odpravljate po svetu s kajakom, so zobne tabletke izjemno priročna in preprosta rešitev. Preden se odpravite od doma, jih preprosto daste v torbico (če je ta del vaše ročne prtljage, se vam ni treba ozirati niti na prepoved tekočin na letalu).

svet24

Sestavine, kot je natrijev bikarbonat (običajno mu pravimo soda bikarbona), bodo razveselile vaša usta. Natrijev bikarbonat uporabljajo v celotni kolekciji za nego zob; je učinkovita sestavina za zgoščanje, po uporabi pa postane vaša slina bakterijam neprijazno okolje. Ena zobna tabletka je namenjena enemu umivanju zob, tako da lahko pozabite na ugibanje o odmerku zobne paste v velikosti graha.