Kako zapeljuje ženska

Znaki, da vas ženska želi spraviti v posteljo

Edvard Kadič
21. 4. 2016, 21.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Eno od najpogostejših vprašanj, ki jih dobivam od moških na področju govorice telesa, je vprašanje, kako zapeljujejo ženske. Kateri so tisti znaki, na katere mora biti pozoren moški, da bo res lahko prepričan, da ga ženska zapeljuje. Bolje rečeno, da ji je všeč in da je prižgala zeleno oziroma vsaj rumeno luč, da lahko okrepi svoje dejavnosti okoli nje.

prof
Premikanje k osebi je jasen znak privlačnosti.

S ciljem, da bi kar najhitreje vstopili v to tematiko, zapišimo, da je popolna potrata časa in energije ukvarjati se z dekletom, ki ji ni mar za nas. Torej z dekletom, ki ne kaže prav nobenega zanimanja za nas, ki nas preprosto ne opazi.

Opazovanje govorice telesa nam vedno postreže z obilico informacij o tem, kako se počuti naš sogovornik. In seveda obstaja precej znakov, prek katerih lahko z veliko gotovostjo trdimo, da smo opazovanemu dekletu res privlačni.

Ko bomo torej naslednjič opazovali dekle in se spraševali, kako visoko "kotiramo" v njenih očeh, bodimo posebej pozorni na naslednjih pet znakov.

profimedia
Grizljanje ustnic je zelo zgovorno.

Pogost očesni stik

Če ste ujeli njen pogled, takoj zatem ga je umaknila, trenutek pozneje pa vas je pogledala ponovno, to ne pomeni prav nič drugega kot to, da vas preverja. Želi zbrati čim več informacij o tem, ali ste primeren kandidat zanjo ali ne. Pogosto boste kmalu zatem opazili še nekoliko bolj očitno preverjanje. Njen pogled bo romal od vaše glave do peta in nazaj navzgor. Če ste opazili tudi to, ste lahko precej gotovi, da vas je opazila in da ste ji vsaj do neke mere tudi zanimivi. Želi si namreč izvedeti čim več o vas, za zdaj še z varne razdalje. Če bo svoje opazovanje nadgradila še s podaljšanim očesnim stikom z vami, mogoče celo z rahlim nasmeškom, ne čakajte predolgo. Želi vam sporočiti, da ji lahko pristopite in se ji predstavite.

Želi biti čim lepša

Omenjeno dejstvo samo po sebi sicer ni nič posebnega. Toda pozor! Ko se bo zavedla, da jo opazujete, boste pogosto lahko opazili zelo zanimivo, včasih že kar malo komično vedenje. Hitro in rahlo popravljanje mejkapa (na primer s konico mezinčka v kotičkih oči ali po trepalnicah), pričeske, oblačil in podobno. Ker se vse to dogaja podzavestno, se večina deklet tega seveda ne zaveda. Posebno opozorilo: če ste opazili oba znaka hkrati, podaljšan pogled in omenjene lepotne popravke, morate iti nemudoma v akcijo in dekletu pristopiti. Ne bo vam žal.

Odprta govorica telesa

Seveda mora biti moški vsakič, ko pristopa k ženski, posebej pozoren na njene znake zapeljevanja, in sicer da bi ji bilo všeč, da bi dotični moški pristopil k njej in bi se imela možnost z njim bolje spoznati. V ospredju teh "signalov" je predvsem tako imenovana odprta govorica telesa. Odprta govorica telesa pomeni predvsem sledeče: podaljšan očesni stik, usmerjanje stopala proti vam pri prekrižanih nogah, dotikanje obraza med pogovorom z vami, dotikanje in pogosto tudi igračkanje z lasmi, pogosti dvigi obrvi in iskreno izražanje zanimanja na takšen način, dotikanje ušes in še posebej igračkanje z uhani. Prav posebna znaka, ki ju preprosto ne smete spregledati, sta obrat telesa proti vam in rahla rdečica, ki se pojavi na licih. Slednje pogosto ni tako preprosto, saj prisotnost ličil, še posebej pudra, rahlo rdečico pogosto prekrije.

profimedia
Podaljšan pogled razkriva misli.

Primikanje in nagibanje k nam

Seveda gre za precej očitno sporočilo. Primikamo se k stvarem, ki so nam všeč, in odmikamo se od stvari, ki nam niso. Če se torej dekle primika k fantu, je to precej nedvoumno sporočilo o tem, kaj se plete v njeni glavi. To bo storilo precej neopazno, pogosto tudi zvito, denimo med pogovorom se bo primaknilo oziroma približalo zato, da bosta bližje skupaj, nekoliko bolj pretkano dekle pa bo načrtno preizkusilo teren tudi tako, da bo znižalo in nekoliko utišalo svoj glas zato, da se bo fant primaknil k njej.

Želi si več … intime

Ko se pri ženski krepi želja do moškega, bo začela zelo pozorno pregledovati oči in še posebej skrbno tudi ustnice. Kot bi se v njej aktiviral "skener", podoben tistemu na letališču za prepoznavanje nevarnih predmetov. Gre za znak, da si želi moškega poljuba. Ko moški opazi takšen znak in je pred tem že "oddelal" vse potrebno v procesu spoznavanja (zanimiv pogovor, dotikanje, gibanje v intimnem prostoru ...), je prihajajoči razvoj dogodkov precej predvidljiv. Dogodki se bodo gibali v smer intimnega odnosa. Se pogosto dotika svojih ustnic? Jih rahlo grizlja? Se dotika vratu, vas intenzivno gleda v ustnice, rdečica na licih postaja vse bolj očitna, se prestopa?

Dragi moški, od te točke dalje bodite taktni, bodite vljudni ... in bodite drzni.

Srečno!

P. S.: Dragi moški, če o tej temi želite izvedeti več, vas vabim k branju moje knjige Zapeljevanje, priročnik za moške. Naročite jo lahko na spletni strani www.Zapeljevanje.com, dostopna pa je tudi v vseh bolje založenih knjigarnah in knjižnicah po Sloveniji.