Zanimivosti

Tedenski horoskop: Izjemna volja in spremembe

bj
17. 4. 2016, 09.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Teden, v katerem bo Sonce končalo svojo letošnjo pot po Ovnu in prestopilo v Bika, Pluton pa se bo obrnil retrogradno, je poln dinamičnih potencialov, ki ponujajo najrazličnejše možnosti. Velikemu trigonu med Jupitrom, Plutonom in Merkurjem se bo v ponedeljek pridružila še Luna in ga tako aktivirala, kar bo prineslo akcije in poteze večjih razsežnosti, pa tudi izjemno voljo in nagnjenost k večjim spremembam, morda socialnim reformam. Ker so vsi trije planeti v zemeljskih znamenjih, ne bo šlo samo za govoričenje, ampak za čisto praktičen prikaz zamisli.

Profimedia
Pri vpeljavi sprememb se ne bomo veliko obotavljali.

Na osebni ravni se vse to lahko kaže v težnji po končanju kake neugodne prakse in uporabnih predlogih za izboljšavo, na primer kot posledica kakih dolgotrajnejših razočaranj ali iluzije. Ker bo v petek Venera na nebu dohitela Uran, je čisto mogoče, da se ta energija pri kom sprosti na področju partnerstva, prijateljstva ali načrtov. Pri vpeljavi sprememb pa se ne bomo veliko obotavljali.


Horoskop za teden od 18. do 25. 4. 2016

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)

Oven je med znamenji, ki bodo ta teden najbolj živahna. Prihod Lune v Strelca bo odpihnil omejitve in lahko se boste lotili vsega, vaš ustvarjalni naboj pa bo na višku. Prehitevali boste sami sebe in bili nejevoljni, češ, zakaj nekaterih nalog niste opravili že prej, saj potem ne bi bilo toliko nakopičenega. A čisto po nepotrebnem – pač ni bil pravi čas … Tudi v ljubezni boste tokrat bolj »na kratko«, vse, kar diši po rutini, vas bo močno motilo.

 BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Trenutno gibanje vaše vladarice, Venere, ni ugodno, zato se vam na nekaterih področjih ne dogajajo ugodne stvari, horoskop pa nakazuje možnost kompenzacije drugje. Merkurjev prehod skozi vaše znamenje napoveduje prilagodljivost in možnost večjih uspehov, če boste sprejeli nove informacije in morda kaj tvegali. Srčne zadeve bodo ta teden zelo poudarjene, in če naj bi kaj spremenili v odnosu, boljšega časa za to skorajda ni.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Vaše ideje bodo v tem tednu veliko pred časom, vendar pa jih boste znali izvrstno predstaviti drugim. V drugi polovici tedna boste verjetno preveč komplicirali, zaradi česar bo izplen manjši. Glede financ boste v tem tednu prej previdni kot pa razsipni. Številni prijatelji in znanci bodo navdušeni nad vašimi zamislimi. V partnerstvu bi morali nekaj povedati ali odkriti, a se boste držali nazaj in prepustili stvari primernejšemu času.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V poslih in podjetnosti se ta teden lahko zgodilo odlični premiki na bolje, je pa to odvisno od tega, koliko samoiniciativnosti premorete. Tudi na vsak pritisk se ni treba odzvati takoj. Dnevi po sredi vam bodo prinesli priložnost za razrešitev te neprijetnosti. Predvsem rojeni sredi julija se boste v službi izkazali, morda celo dobili pohvalo. V ljubezenskih odnosih bo bolj vroče-hladno, enkrat zavrtost, drugič pa prekipevanje.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Če smo nekaj zadnjih tednov omenjali finančne neugodnosti, zdaj kaže, da je najhujše mimo. Še več, številne levom naklonjene planetarne energije prinašajo nov veter, nove ideje in razbremenitev tega segmenta življenja. Ni nujno, da se bo od nekod pojavil denar, že sama ideja, kako se izmazati, bo prinesla boljšo voljo. Prehod Sonca v Bika bo prinesel nekaj več stabilnosti, to pa močno potrebujete. V ljubezni morebitnih nakopičenih težav ne razrešujte zdaj.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Na začetku tedna boste spet imeli občutek, da zmorete vse in da se vam bo vse dobro izteklo. Sreda bo prinesla nekaj prizemljitve glede tega in nadaljevali boste v svojem običajnem ritmu. V poslih bo veliko govora o rezultatih, ki jih dosegate, planetarni položaji od srede naprej pa so glede tega ugodni, saj vam bo vaša okolica naklonjena; celo skozi prste vam bodo pogledali, če bo že treba. V ljubezni veliko razmišljanja in filozofije, preveč informacij ni nujno, da je vedno dobro ...

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Na začetku tedna se boste držali malo bolj nazaj in čakali, da vrenje mine, od četrtka naprej pa boste izkazali veliko stabilnosti. V svojih odnosih z drugimi (partner, sodelavci, javnost) boste v tem tednu našli in uporabili odlično formulo za razrešitev nakopičenih neprijetnosti – namesto umikanja, ki se pričakuje od vas, boste šli v napad, pokazali iniciativo in zobe, presenečenje bo popolnoma uspelo. Vse je v pristopu, si boste zadovoljno rekli.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Četudi to ni ravno vaša značilna lastnost, pa je v vašem tokratnem horoskopu videti kar precej zavisti. Kar se ljubezni tiče, jo boste tokrat – še posebej če zadnje čase zadeve ne potekajo čisto po pričakovanjih – povezovali ali z denarjem ali z občutkom lastne vrednosti, ki bi si jo radi pridobili nazaj. Vaša prepričljivost bo v tem tednu na višku, dosegli boste vse, kar boste želeli, in sicer na tak način, da bo druga stran prepričana, da je to dobro tudi zanjo.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Strelci si z odnosom drugih do vas navadno ne delate prevelikih težav; če vas kaj moti, vzamete v roke lok in puščice ter hitro postrelite vse, kar se giblje okoli vas, pa je za nekaj časa dobro in tudi mir. Prav to boste napravili tudi tokrat, najverjetneje konec tedna, ko se bo nabralo že dosti razlogov za reakcijo. V ljubezni bosta Venera in Uran v četrtek, ko se srečata na nebu, prinesla neko spremembo, ki bo nepričakovana, a se bo izkazala tako za dobro kot pravočasno.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Povezava Plutona z drugimi planeti bo tokrat dovolj ugodna, da se lahko lotite česarkoli, pa vam ne more spodleteti. Pravočasne informacije, ki odpirajo vrata, manj obremenjen pogled na stvari, ustvarjalna žilica in trdnost v stališčih, ki je za vas značilna, so dober predpogoj za uspeh, le upati si je treba in narediti korak. Nevezanim kozorogom se na srčnem področju konec tedna obetajo rahli premiki, na primer nekaj več poguma in pozitiven pristop.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Zastoj pri načrtovanju vam ne more biti všeč, saj ste imeli dobre zamisli, zdaj pa sta se vmes postavila tako Saturn kot Mars. Že konec tedna boste trdno odločeni, da boste šli naprej, četudi bi bila za to potrebna kaka drugačna pot; vodnarji prav s tem nimate posebnih težav ... Pri odnosih z bližnjimi, torej sorojenci, sorodniki ali sosedi, je možen preobrat, po eni strani ugoden, a obenem dovolj čvrst, da v prihodnje ne bi prihajalo do nesporazumov ali zamer.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V tem tednu se boste s prihodnostjo ukvarjali bolj kot navadno, zelo veliko vam bosta pomenili čistejša perspektiva in lučka na koncu tunela. Za »boljši jutri« ste sposobni zbobnati skupaj različne ljudi, od katerih vsak lahko prispeva k temu. Za svoje ideje in namene boste od okolice prejeli veliko pohvale, marsikdo bo tudi sam prispeval kako zamisel. Konec tedna boste veliko v gibanju, kratka potovanja, telefoni in podobno, ves čas se bo kaj dogajalo.


PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 28°21 Ovna do 5°11 Bika, v katerega bo vstopilo 19. 4. ob 17.29.

Merkur bo ta teden prišel od 18°05 do 22°55 Bika.

Venera bo prišla od 15°08 do 23°45 Ovna.

Mars bo ta teden retrogradno prišel od 8°54 do 8°33 Strelca.

Jupiter bo retrogradno prišel od 13°58 do 13°35 Device in upočasnjuje svojo pot pred obratom v direktno smer maja.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 15°57 do 15°40 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 20°55 do 21°18.

Neptun bo po znamenju Rib prišel od 11°12 do 11°23.

Pluton bo v ponedeljek na 17°29 Kozoroga zamenjal smer in se odpravil retrogradno, vendar bo ta teden praktično ves čas še na mestu.

Luna bo 19. 4. vstopila v Tehtnico, 22. 4. v Škorpijona in 24. 4. v Strelca.

Polna luna bo na nebu v petek, 22. 4., ob 5.25 na 2°31 Škorpijona.