Zanimivosti

Kriminalki za zahtevne sladokusce

sn
17. 4. 2016, 13.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ljubitelji kriminalnega žanra so na literarni sceni stalnica, ki se samo krepi. In tudi avtorjev kriminalk očitno ne bo nikoli zmanjkalo, saj je vse več novih … in zelo dobrih.

svet24

V teh dneh sta na knjižne police prišli kar dve novosti, ki bosta navdušence nad napetim branjem vsekakor prepričali.

Temina

Ameriška pisateljica Gillian Flynn je s svojimi psihološkimi trilerji začrtala nove smernice kriminalnega žanra. Po megauspešnici Ni je več in prvencu Ostrina je pred vami kriminalka Temina (2009), ki je bila v Veliki Britaniji nominirana za triler leta in osvojila nagrado črno pero za najboljšo grozljivko. Po njej so posneli tudi film s Charlize Theron.

Imela je sedem let, ko se je začelo streljanje. Ko je zbežala v mrzlo noč in se skrila. Ko so ji ubili mamo in obe sestri. Ko je njeno pričanje spravilo brata za zapahe. Petindvajset let pozneje je Libby Day zagrenjena, osamljena ženska na robu preživetja. A ko se pojavijo ljudje, ki dvomijo o bratovi krivdi, se mora Libby znova soočiti s preteklostjo: kaj je v resnici videla tisto usodno noč?

svet24
Temina in Točka rešitve sta kriminalki, ki bosta ljubitelje tega žanra vsekakor navdušili.

Točka rešitve

Sally je z možem gledala poročila, ko je zaslišala ime, ki naj ji ne bi bilo znano: Mark Bretherick.

Lani bi morala na službeno pot, ki pa je bila v zadnjem trenutku odpovedana. Možu tega ni povedala, saj si je neskončno želela oddiha. Bila je sita napetosti v službi, dveh majhnih otrok, ki ju je napadala trma in sta jo želela samo zase, ter neobčutljivega moža. Zato je vzela dopust in se odpravila na skrivne počitnice.

Hotela je samo malo miru in časa zase – a to se ni uresničilo. Spoznala je namreč moškega. Marka Brethericka. Izvedela je, kje živi, kaj dela, da ima ženo Geraldine in hčerko Lucy. A moškega, ki so ga kazali pri poročilih, Sally še nikoli ni videla. Geraldine in Lucy Bretherick pa sta bili mrtvi ...