Zanimivosti

Tedenski horoskop: brata z neba napovedujeta spremembe

W.Y.
21. 2. 2016, 07.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Sonce se po prehodu v Ribi srečuje z Neptunom, ki je že nekaj časa tam, njuna povezava pa bo prinesla nekaj več idealizma in "prepričanja", da se da še tako velike težave rešiti na lep in prijazen način.

Profimedia

Sočasna Merkur in Venera, ki skupaj potujeta po Vodnarju, tudi govorita o časih, ki prihajajo in prinašajo spremembe, a se z njimi ne ukvarjata preveč, samo glasnika sta. Glasnika idej, ki jih je mogoče realizirati, le da bo to moral narediti kdo drug, onadva ne. Spremembe bi morale biti velike in vidne, pravita dobro povezana Jupiter in Pluton, brata med velikimi bogovi. Istočasno pa preostanek horoskopa prinaša napetosti, prehitre reakcije, prav tako prepire, tudi zgolj za malenkosti.

V tem tednu bi bilo dobro malo popraskati po površini, saj se lahko izkaže, da tik pod povrhnjico stvari niso čisto take, kot smo mislili, da so, kot tudi neke osebe niso takšne, za kakršne se predstavljajo. Če znamo prisluhniti intuiciji, imamo lahko v takem času veliko prednost, trezen premislek in analiza sta ta čas v drugem planu. Nasploh bi se morali posvečati splošnemu dobremu, individualizem nas vodi v napačno smer. Poudarjanje lastnega prispevka lahko koga odvrne od nas.

Horoskop za teden od 22. do 29. 2. 2016

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)

Teden velikih hotenj in manjše realizacije od pričakovane. V službi boste naleteli na težave. Ni sicer videti, da bi bilo v nevarnosti vaše delo, vseeno pa boste reagirali toliko prej – in morda celo preostro –, da se kaj takega ne bi niti moglo zgoditi. Srčne zadeve bodo tokrat bolj postranskega pomena, morda kaj s strani ali kaj na hitro, v obstoječi zvezi pa precej pester teden. Še posebej v zvezi s kakimi načrti bodo razhajanja kar velika, zgladil jih bo šele čas.

BIK(od 21. 4. do 20. 5.)

V poslu se vam bo v tem tednu odprlo nekaj novega. Na trenutke bo neka ideja videti kot "predobra, da bi to bilo res". Pazite le, da se drugi ne bodo vmešavali. Če jih boste k sodelovanju povabili sami, potem težav ne bo. V srčnih zadevah se bo vpletel nekdo s strani, morda v obliki nekega prijatelja, ki bi rad nekaj svetoval, vi pa ne boste vedeli, kako bi ga utišali. Tudi sicer bi neko prijateljstvo v tem tednu lahko postalo sporno, lahko bi motilo vašega partnerja.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Nemir na vidiku! Ste morda preveč pometali pod preprogo ali pa ste dopuščali preveč vpliva od zunaj, po možnosti na svojo škodo? Merkurjevo delovanje bo šlo v smeri pridobivanja novih in drugačnih informacij, po potrebi pa tudi v smeri razčiščevanja starih zadev in pospravljanja tako po hiši kot v glavi. Naslednji mesec boste morali namreč razmišljati predvsem o jutri, za "včeraj" ne bo več časa, zato bi bilo dobro, da to opravite že zdaj … Nikar ne odlašajte.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Veliko govora in dogajanja bo tokrat v zvezi z vrednostmi – denar, posest, vlaganje, plačevanje, ocenjevanje in podobno. V tem tednu bodo vaši sosedje ali sorodniki poskrbeli za precej dogajanja, bodisi zaradi govoric, na katere boste naleteli, bodisi zaradi nerešenih neprijetnosti v zvezi s skupnim prostorom, na primer vrtom ali parkiriščem. Pri razreševanju takih stvari ne boste nič kaj nežni, ampak prav presenetljivo odločni. Marsikdo se vam ne bo mogel načuditi.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Nekaj preobčutljivosti je videti na začetku tedna, sicer pa čez ves teden precej radikalnosti, črnobelosti. Vse ali nič. Kot bi zmanjkovalo potrpljenja. Še vedno dejavniki od zunaj močno vplivajo na vaše razmišljanje, odločitve in poteze. Zazdelo se vam bo, kot da je vaš ego utrpel škodo, ki jo bo mogoče popraviti šele na daljši rok. V ljubezni je ena sama težava – kdo bo glavni; če se boste izognili tej dilemi, se boste imeli zelo dobro – skušajte prisluhniti srcu.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Dela je vrh glave, tudi za druge ali pa zaradi drugih boste morali potegniti za kako urico, poleg tega pa boste soudeleženi pri nekem organiziranju. Za družino in srčne zadeve vam tako ne bo ostalo dosti časa, vsaka pripomba v zvezi s tem pa vam bo prišla do živega. V drugi polovici tedna se bodo v partnerstvu začele dogajati zanimive in komaj verjetne stvari, nekaj bo res in istočasno ne bo res. Iluzija dobrega bo na vrhuncu, bali se boste, da se boste morali zbuditi …

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Odlične ideje imate in zdi se vam, da ste na vratih do uspeha, pa odločilnega koraka le ni. Z nekaj več trdnosti in prepričljivosti bi vam lahko šlo bolje, morda ste pozabili na pomembne malenkosti ali pa okoliščine še niso usklajene z vašimi nameni. Kakorkoli že, poskrbite, da bo za nov začetek konec meseca vse pripravljeno, kajti takrat se bo odprlo na vso moč. Do tedaj pa pospravite še za ostalo navlako – naloge, obveznosti, moteče misli in predsodke, dolgove …  

ŠKORPIJON(od 24. 10. do 22. 11.)

Opogumljeni z močnim Marsovim vplivom si želite odpreti novo poglavje v življenju, se lotiti česa čisto novega in s tem v zvezi morda poiskati prijatelja, znanca, ki bi vam priskrbel koristne informacije za vašo prihodnost. S pravo telefonsko številko lahko v tem tednu naredite velike korake. V ljubezni je videti nekaj, kar je kar prelepo, na trenutke boste kot v sedmih nebesih. No, vmes bo tudi kak trenutek "zemlje", čas za premislek, kaj je v resnici na stvari ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V službi se v teh dneh obeta neko nenavadno premikanje – nova zadolžitev, personalne spremembe ali novosti v zakonodaji, ki potem vplivajo na vaše delo? Kakorkoli že, ker ste prilagodljivi, vam bo uspelo pravočasno zaznati in opozoriti na trend dogajanja, marsikdo vam bo hvaležen za to. Samo mlajšim partnerjem (tudi nadrejenim, šefom) to ne bo najbolj všeč, češ da kvarite njihove načrte … V ljubezni bo prisotno razmišljanje, da je treba gledati dovolj daleč naprej.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Tokratne Plutonove povezave spet potrjujejo že znano, da ko ste Kozorogi enkrat na poti, se vas ne da ustaviti. Če gre pri vsem skupaj še za načrtovanje omejitev, varčevanja, restrikcij, potem seveda prav morate biti zraven! Čas je na splošno odličen tudi za vse študente, učitelje in predavatelje med Kozorogi. Finančno bo zanimivo, težav pa ni videti, razen morda dileme, zakaj je vse tako razdrobljeno; ali ne bi bilo bolje, če bi bilo vse lepo in kristalno jasno?

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Predvsem na začetku tedna bodo v vašem življenju zelo pomembni drugi. Najbrž bo šlo predvsem za svetovanje, kam se je treba obrniti, da bi bil izplen največji. Zaradi gibanja Venere precej razmišljate o svojem videzu, toda Merkurjev vpliv na Venero vas zna zanesti preko roba okusa, zato se ali malo zadržite pri svojih željah ali pa posvetujte s kako osebo, ki ji zaupate. Sicer pa boste ta teden precej neulovljivi, še posebej intelektualno. Ohranite pokončno držo.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Sončev prihod v vaše znamenje je sicer prinesel nekaj več vitalnosti, a takoj se je srečal z Neptunom, ki že nekaj časa vedri tam, in v drugi polovici tedna bosta čisto skupaj, iluzije in pričakovanja pa bodo čisto temu primerni, torej nerealni. Je na obzorju kaka sprememba videza, garderobe? V prvi polovici tedna je mogoče, da boste kaj pomembnega rekli preveč na glas ali prehitro. A naj vas nikar ne skrbi, situaciji je kljub začetnim težavam namenjen zelo dober izid.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 2°45 do 9°47 Rib.

Merkur bo ta teden prišel od 0°46 do 21°13 Vodnarja.

Venera bo prišla od 5°55 do 14°34 Vodnarja.

Mars bo prišel od 24°44 do 27°38 Škorpijona.

Jupiter bo retrogradno prišel od 20°16 do 19°24 Device.

Saturn bo prišel od 15°32 do 15°52 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 17°55 do 18°15.

Neptun bo po znamenju Rib prišel od 9°14 do 9°47.

Pluton bo šel od 16°43 do 16°53 Kozoroga.


Luna bo 22. 2. vstopila v Devico, 24. 2. v Tehtnico in 27. 2. v Škorpijona.

Polna luna bo na nebu v ponedeljek, 22. 2., ob 19.19 na 3°34 Device.