Zanimivosti

Umrl najstarejši moški na svetu

STA
19. 1. 2016, 09.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na Japonskem je umrl 112-letni Yasutaro Koide, ki je bil najstarejši moški na svetu. Koide, ki se je rodil 13. marca 1903, istega leta, ko sta brata Wright opravila prvi uspešen polet z letalom, je umrl v bolnišnici v Nagoyi, kjer je živel vrsto let, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reuters

Kot so sporočile pristojne oblasti, je Koide umrl zaradi odpovedi srca in pljučnice. Ni še znano, kdo se bo sedaj ponašal z naslovom najstarejšega moškega na svetu. Naslov najstarejšega človeka na svetu ima trenutno 116-letna Američanka Susannah Mushat Jones, ki se je rodila 6. julija 1899.

Koide, nekdanji krojač, je certifikat najstarejšega človeka na svetu od Guinnessove knjige rekordov prejel julija lani, po smrti do takrat najstarejšega moškega na svetu, prav tako Japonca Sakarija Momoija, ki je bil ob smrti prav tako star 112 let.

Na pogosta vprašanja, kje je skrivnost dolgega življenja, je Koide odgovarjal: "Najbolje se je izogibati prenapornemu delu in živeti z veseljem."

Japonska je znana po dolgi pričakovati življenjski dobi svojih prebivalcev. Približno četrtina od 127 milijona Japoncev je starejših od 65 let.