Zanimivosti

Upokojencem so za božič podarili pasjo hrano

G.G.
9. 1. 2016, 15.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Humanitarna organizacija Osnabrücker Tafel je za božič upokojencem v lokalnem domu za starejše pripeljala hrano. Po pomoti so vsaj trem podarili tudi pasjo hrano.

Profimedia
Hrana ni prišla do pravega naslovnika.

Pasja hrana se je »skrivala« v treh steklenih posodah, na katerih je pisalo »mesna hrana«, ki vsebuje »divjačino, krompir in zelenjavo«. Z drobnimi črkami je pisalo, da gre za hrano za živali, dodana pa so bila tudi navodila, kakšne naj bodo porcije glede na velikost psa.

Najbolj lačen med seniorji je hrano takoj stresel v ponev ter jo pogrel. Ko pa je zavohal nenavadne, prej neprijetne kot prijetne, vonjave, je zagrabil povečevalno steklo in prebral drobni tisk ter zagnal alarm. Njegova kolega, ki sta prav tako dobila pasjo hrano, se je medtem še nista dotaknila.

Pri Osnabrücker Tafel se branijo, češ da v skladiščih vsakodnevno sprejmejo in sortirajo ogromno paketov hrane, ki jo potem razdelijo med družine in posameznike v stiski. V tem primeru je bila pasja hrana v nekonvencionalni embalaži, zato so jo pomotoma razvrstili med živež za ljudi.