Zanimivosti

Ne boste verjeli, kaj je tihotapil v »riti«

M.J.
23. 12. 2015, 11.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nek moški iz Šri Lanke je tihotapljenje povzdignil na povsem novo raven. Zlate palice je namreč poskušal pretihotapiti v debelem črevesu, toda…

Arhiv Svet24

Ujeli so ga! Policija na letališču Colombo v Šri Lanki je prijela moškega, ki je poskušal zlate palice pretihotapiti v – rektalni odprtini.

Predstavnik policije je medijem pojasnil, do so policisti opazili moškega, ki je težko hodil. Potem, ko so ga prijeli, so v njegovem debelem črevesu našli nekaj zlatih palic, v skupni masi 400 gramov. Njihova vrednost znaša približno 12 tisoč evrov.

Kako so zlato spravili na plan in zaplenili – morda je bolje da ne vemo

Prijet 42-letnik je policijo prepričeval, da dela za eno izmed vladnih ministrstev in tudi ni prvi, ki so ga oblasti prijele med tihotapljenjem zlata. Oblasti so samo v tem letu prijele 70 ljudi, ki so poskušali pretihotapiti to plemenito kovino.

Tihotapci zlato najpogosteje kupujejo na področjih, kjer je manj nadzora. Zlato je najdražje moč prodati v Indiji, saj je država največji porabnik zlata na svetu. Samo v tem letu so ga kupili 642 ton, na drugem mestu pa so Kitajci s 579 tonami.