Zanimivosti

S tem kombijem boste opaženi!

Artur Švarc
13. 12. 2015, 19.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Poskusov velike dostavnike spremeniti v bolj seksi štirikolesne objekte je bilo kar nekaj, najnovejši je Renaultov.

Trafic

Pri Renaultu UK so v prodajo potisnili trafica z možnostjo paketa Sport+, ki vsebuje nekaj kozmetičnih popravkov. Paket je na voljo za vse različice trafica, navdih si je izposodil pri renaultsportu, a gre, kot rečeno, le za vizualne dodatke, saj z velikim kombijem pač ne boste dirkali.

Renault
1500 funtov ali nekaj malega manj evrov za športno polepšan dostavnik?

V paketu so nova sprednji in zadnji spojler, nova ohišja za sprednje meglenke, stranske zaščitne plošče in črtaste nalepke. Ne manjkajo niti dnevne LED-luči na spodnjem delu maske. Trafic je na voljo v desetih različnih barvah, ki jih je mogoče kombinirati s tremi barvami nalepk – črnimi, rdečimi ali belimi. Sprednji spojler, meglenke in stranice so v srebrni barvi, zadnji spojler je črn. 

Ford
Ford je pred 15 leti dal na trg transita WRC, ki je imel tudi hudo navit motor, trafic pa ima le kozmetične popravke.

Renault z Otoka za svoj oblikovalski športnejši umotvor želi 1500 funtov, medtem pa se cena za trafica na Otoku začne pri 18.245 funtih, na voljo je v treh izvedbah, od kombija do potniške različice in s štirimi motorji.

Ideja imeti dirkaško navdihnjen kombi je samo kozmetične narave, pri monotonem dostavljaškem delu pa utegne malce dvigniti duha otoških prevoznikov, vendar tako dirkaški kot pred desetletjem Fordov transit, ki je imel tudi predelano mehaniko, tale trafic ni in ne bo.