Zanimivosti

Horoskop za teden od 14. do 21. decembra

R.T.
13. 12. 2015, 13.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Približuje se novoletni čas z vsemi svojimi posebnostmi in pričakovanji. Želje se množijo in upanje, da bo po novem letu boljše, se nam vsiljuje samo po sebi, kolikor bolj smo o letu, ki se izteka, prepričani, da ni bilo niti lepo niti dobro.

Wikipedija
Držite se svojih ciljev in predvsem izpolnjujte svoje obljube.

Finance se v tem času kažejo za drugačen problem kot navadno, saj bi radi ustregli vsem željam in potrebi po darilih, tudi ljudem, ki jih potem spet ne bomo niti srečevali niti videli vse leto. Po drugi strani pa čutimo pritisk dokončati vse, kar še leži na naši delovni mizi.

Nasmiha se nam priložnost, da po diplomatski poti razrešimo neke spore, ki so se zdeli prezapleteni in bi se lahko zavlekli še v naslednje leto. Kvadrat med Soncem in Jupitrom nas svari pred lahkomiselnostjo, še zlasti če gre za odločanje z denarjem in posestjo v zvezi. Tudi pri urejanju odnosov bi nas lahko zaneslo, da »zaradi drevesa ne bi videli gozda«. »Bomo že kako« je princip, ki se v tem času ne bo obnesel. Držite se svojih ciljev in predvsem izpolnjujte svoje obljube. 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.) 

Energije vam ne bo manjkalo, zato boste lahko postorili vse, čeprav gre za dve fronti ali še kakšno več, vprašanje je le, kaj bodo od vas hoteli drugi. Vaša dilema tega tedna bo ambicija po eni strani in želja, da bi kar zaključili za letos in od leta še kaj imeli. V službi boste morali delati tudi namesto tistih, ki so že na dopustu. S kompromisi boste imeli v tem času tudi sicer težave, ne samo v partnerstvu. Občutek, da nekaj morate, se ne bo hotel umakniti. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.) 

V partnerstvu ta teden lahko najdete ne le sogovornika, ampak tudi osebo, s katero se da pametno določiti, kaj so v tem času prioritete in kaj ne. Iskali boste načine, kako nabaviti vsa tista darila, za katera ste prepričani, da bi jih morali izročiti. Ponudba bo kot navadno obilna in raznovrstna, z vsako novo možnostjo pa bo vaše nelagodje večje. Če bo v partnerstvu prišlo do jasnega dogovora, potem vam bo lažje in se boste dobro počutili. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.) 

Prednovoletni čas je za dvojčke vedno odličen čas. Nenehno v gibanju, tisoč ljudi okoli nas skupaj s tisoč željami, srečevanje vseh tistih, ki nas vse leto še povohali niso, predvsem pa toliko prodajnih prospektov in možnosti primerjanja …! Da boste v tem času bolj odvisni od drugih kot od sebe in svojih lastnih pričakovanj, vas seveda ne more motiti, saj gre vendar za poseben čas. Pazite se lahkomiselnosti in površnosti v prometu, z drugim resnejših težav v tem tednu ne bi smelo biti. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.) 

Raki boste v tem tednu tako zaposleni, kot da je september, ne pa prednovoletni čas. Ali to pomeni tudi dejstvo, da doma ni vse v redu in da se z delom samo izogibate napetim situacijam? Da služba pritiska na vse tiste, ki so pripravljeni še garati, ni nič novega, opazili pa boste, da nekaterim z lahkoto uspeva izogniti se vsega. S partnerjem se (sploh v primeru kake ohladitve) ne boste mogli pogovoriti, morda bo glede tega po četrtku malo bolje. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.) 

V tem tednu boste močni, velikodušni, nekoliko leni, sicer pa veseli in ustvarjalni, srečni, da vam je koža prav in da se tu in tam najde kdo, ki vas je pripravljen gladiti po dlaki navzdol. V poslih boste naredili le tisto, kar je mogoče opraviti z levo roko, iskali boste možnosti, da bi kaj naredil še kdo drug. Nekatere situacije bodo od vas zahtevale kompromise, vendar boste raje malo popustili oziroma obrnili pozornost drugam. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.) 

Ta teden bodo za device pihali zelo različni vetrovi. Sicer dobro veste, kaj je nujno in kaj ne, a bodo vse bolj rasli pričakovanja, okoliščine in vznemirjenje, saj je vendar drugačen čas. Najprej vas bo stiskalo v denarnici, radi bi ustregli vsem stranem, tudi sebi. Utegne se zgoditi, da boste prej kot sebe poslušali svojega partnerja, otroke ali starše. Če pa vzamemo pod drobnogled druženje, konjičke in druge manj obremenjujoče teme, bo ves teden zabaven in zanimiv. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.) 

Energije vam v tem tednu ne bo manjkalo, manj prijetno je videti, da boste nenehno v kakem razkoraku ali sporih z ljudmi okoli sebe, kot da valovna dolžina ne bi bila prava. Pripravili si boste seznam daril in dovolj voščilnic za vse, ki se jih spomnite. Ko bodo vsi tarnali zaradi denarja, ki ga primanjkuje, boste vi mahali okrog z denarnico. V službi boste delali točno toliko kot drugi, vsekakor ne kaj bistveno več od tega, kar bi se vam že dalo zameriti.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.) 

Lahko se zgodi, da se bodo stvari v nekem odnosu znotraj sorodstva postavile na glavo, ker bo imela ena stran dovolj vsega. Če bo to povezano s financami kakršnekoli vrste, se utegne zgoditi celo kaka prekinitev. V ljubezni neki nenadni preobrat – a za vas ne bi smel iti v napačni smeri, druga stran pa naj zase poskrbi, kakor ve in zna. V službi veliko drame po nepotrebnem. Bolj kot vi bodo praznike čakali vaši sodelavci. Morda tudi zato, da bi se odpočili od vaše intenzivnosti ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.) 

V tem tednu boste imeli stvari pod nadzorom, pa niti naprezati se ne bo treba. Kako lepo je, če vse teče kot podmazano in se vam ni treba odzvati, ampak samo žanjete … Vaš šarm bo neuspešen v neki zadevi, v kateri vam bo zelo veliko do tega, da bi uspela. Treba se bo potruditi, vam pa to ne bo dišalo. Glede denarja se ne boste pustili omehčati – svojim boste dali jasno vedeti, da za določene zadeve od vas denarja ne bo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.) 

Kozorogi se boste tokrat počutili, kot bi imeli prazne baterije, še posebej zaradi tega, ker bo delovna miza vse bolj polna, kolikor bolj se bodo približevali prazniki. Lahko rinete naprej, ker je delo pač treba opraviti (»samo še malo, pa se bo dalo naspati!«), lahko pa se najprej malo napolnite z energijo in potem do konca leta opravite še vse potrebno. V prvi varianti lahko tudi obležite, zato velja razmisliti. Najdite čas za pogovor s prijateljem, odidite ven in se vsaj malo sprostite. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.) 

Znašli se boste v položaju, ko bo treba dobro premisliti, kako naprej. Kolikor bolj se približuje Sonce Kozorogu, toliko bolj je na udaru vaš živčni sistem, pazite nanj. Poskrbite za kak trenutek odklopa, trenutek, ko vam bo popolnoma vseeno; saj se boste potem spet hitro vrnili v prejšnji tok, brez skrbi. Če bi morali kaj počeli na silo, potem trenutek ni pravi. Sicer pa vas bo iz hudega vlekla družba, tudi sami boste doprinesli k temu, da bodo skupni trenutki prijetni, koristni in zabavni. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.) 

Če vam bodo tik pred prazniki naložili dodatno delo, boste najprej presenečeni, potem jezni, nato boste želeli vse opraviti, da bi se izkazali. Poskrbite torej, da ne boste preveč nihali med skrajnostmi, pa vam v tem tednu ne bo hudega. Le s skupnim denarjem, investicijami in bančnimi aktivnostmi raje počakajte na naslednje leto, zdajšnji trenutek je zelo neugoden. Status, ki bi ga lahko dosegli s kakim nakupom, vas tokrat ne bo zanimal. 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 21°34 do 28°42 Strelca. 
Merkur bo prišel od 5°50 do 16°16 Kozoroga. 
Venera bo prišla od 10°19 do 18°41 Škorpijona. 
Mars bo prišel od 18°18 do 22°19 Tehtnice. 
Jupiter bo prišel od 22°14 do 22°43 Device in se pripravlja na obrat v retrogradno smer. 
Saturn bo prišel od 9°06 do 9°54 Strelca. 
Uran bo ta teden v retrogradni smeri prišel od 16°37 do 16°34 Ovna in se ustavlja na svoji poti. 
Neptun se počasi premika po znamenju Rib (od 7°12 do 7°19). 
Pluton bo šel od 14°26 do 14°40 Kozoroga. 

Luna bo 14. 12. vstopila v Vodnarja, 16. 12. v Ribi in 18. 12. v Ovna. 
Prvi krajec bo na nebu v petek, 18. 12., ob 16.13 na 26°22 Ovna.