Zanimivosti

Milijarderji se pehajo za večnim življenjem

J.P.
7. 12. 2015, 12.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vedno več tehnoloških magnatov so loteva verjetno največje preglavice: staranja. Reprogramiranje DNK ali tiskanje organov, svoj denar vlagajo v raziskave v upanju, da bi lahko živeli dlje.

Reuters
Znanstvenika, ki bo odkril nove načine za podaljševanje življenja, bo nagradil s 3 milijoni dolarjev.

Njihova vlaganja se že obrestujejo, meni Zoltan Istvan, futurist in transhumanistični predsedniški kandidat. Po njegovih besedah približno šest ali sedem milijarderjev, ki jih zelo zanima podaljšan staž na tem planetu, letno v raziskave vloži več kot sto milijonov evrov.

Wikipedia
Peter Thiel

Med njimi naj bi bil Peter Thiel, soustanovitelj PayPala in zgodnji vlagatelj v Facebook. Po novem ga zanima biotehnologija. Dnevno naj bi jemal rastne hormone, po smrti pa se menda namerava zamrzniti. 47-letnik je 3,5 milijona dolarjev investiral v neprofitno skupino Methuselah Foundation, ki dela na podaljševanju življenja s pomočjo regeneracije tkiva, ter v razna biotehnološka podjetja.

Wikipedia
Larry Elllison

Naslednji tak milijarder je Larry Ellison, ustanovitelj Oracla, ki je dejal, da bi rad živel večno. Smrt se mu je že od nekdaj zdela nesmiselna, zato je zajeten kup denarja, kar 430 milijonov dolarjev, dal za raziskave, ki bi našle rešitev za staranje.

Wikipedia
Larry Page

Larry Page, soustanovitelj Googla, je leta 2013 ustanovil Calico, ki se osredotoča na podaljšan, če že ne večen obstoj. Leta 2013 so s pomočjo genskih mutacij deževnikom znatno podaljšali življenje.

Wikipedia
Sergey Brin

Na tem področju deluje tudi prav tako Googlov Sergey Brin. 41-letnika še posebej zanima Parkinsonova bolezen, katere gen ima. Zdravilu zanjo je namenil 50 milijonov dolarjev, najbolj pa se posveča boljšemu razumevanju DNK.

Tu je še Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka, ki bo znanstvenika, ki bo odkril nove načine za podaljševanje življenja, nagradil s 3 milijoni dolarjev.

Wikipedia
Sean Parker

Staranje skrbi tudi prvega predsednika Facebooka in ustanovitelja Napsterja, Seana Parkerja. 34-letni milijarder je namenil milijone za raziskave zdravila za alergije in raka.