Zanimivosti

Cayenne z dodatnimi mišicami

24. 11. 2015, 23.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nemški Techart ima bogato zgodovino dodatkov za veliki Porschejev SUV.

Pors

Tudi z najnovejšim, ki je namenjen prenovljenemu modelu, bodo izrazili strupenost tega napol športnega terenca. Kit za širjenje je narejen čisto na novo, nekatere kose pa si lahko omislite kar v golem karbonu, da bi privarčevali pri teži. Cayenne bo dobil nov odbijač in masko, na zadku pa difuzor in na streho nameščen spojler.

Pokrov motorja so zamenjali s karbonom in dodali dva izhoda za hlajenje, obarvana sta v barvo karoserije ali v lakiran karbon. Avto je videti bolj mogočen tudi z obrobami kolesnih lokov in novimi stranskimi pragovi, na zadku pa zdaj izstopa nov štiricevni izpušni sistem. Cayenna vam bodo preobuli v velika 22-palčna kolesa Formula IV, izza katerih sekajo rdeče obarvane zavorne čeljusti.

Cayenne je bil zlorabljen tudi na motornem področju – 4,8-litrski twinturbo V8 so previli na 515 kW (700 KM) in 920 Nm navora, brez tega ima »le« 520 KM. Te številke omogočajo pospešek do 100 km/h v samo 4,1 sekunde in končno hitrost 295 km/h (serijski motor 4,5 sekunde in 279 km/h).

Cayennove notranjosti Techart ni razkril, vendar ponujajo obsežen personalizacijski program, od usnjenega oblazinjenja različnih barv, predrugačenih merilnikov, osvetljenih stranic vrat do številnih drugih stvari. Za vse, ki bi radi ta stuttgartski SUV prilagodili svojemu okusu.