Zanimivosti

Največ za Kumpovega

bb, mm
11. 11. 2015, 22.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Druščina najboljših slovenskih kolesarjev je v soboto kolesa zamenjala za pohodne palice in se odpravila na Trško goro, da bi pomagala najmlajšim do prvih kolesarskih užitkov.

B. B.
Na cilju pohoda je Robi Erjavec vodil licitacijo dresov desetih najboljših slovenskih kolesarjev, z izkupičkom so bili vsi zadovoljni.

B. B.
Ravnateljica Pedenjpeda Meta Potočnik in organizator dobrodelnega pohoda Jani Brajkovič.

V Bučni vasi pri Novem mestu, v kolesarskem centru Janija Brajkoviča, ki je bil organizator dobrodelnega pohoda, se je ob kolesarjih na pot odpravila tudi množica otrok iz vrtca Pedenjped, njihovih staršev in številni drugi.

Z DRAŽBO DO DONACIJ

Ne tako nedolžna etapa – daljša tura je trajala kake štiri ure, krajša pa pol manj – se je končala pri zidanici Colnar v Črešnjicah, kjer so pohodnike toplo sprejeli in pogostili, po okrepčilu, za katerega je poskrbel JB Center, pa je sledila dobrodelna dražba dresov desetih kolesarjev: Marka Kumpa, Kristijana Korena, Janija Brajkoviča, Luke Mezgeca, Grege Boleta, Primoža Rogliča, Jana Polanca, Luke Pibernika, Simona Špilaka in Mateja Mohoriča.

B. B.
Ob sončnem vremenu se je pohoda udeležilo okoli 400 ljudi.

KUMPOV ZA TISOČAKA

Nekako po pričakovanjih je najvišjo ceno dosegel dres domačega matadorja Marka Kumpa, ki ga je za 1020 evrov kupil kar mehanik kolesarskega kluba Adria Mobil Dejan Rifelj. Odprte roke so bili tudi drugi dražitelji. 

Dres Janija Brajkoviča je za dobrih 600 evrov kupil prvi dolenjski kolesarski reprezentant (Jugoslavije) Franc Zrimšek (enak znesek je nato v dobrodelni namen prispeval še Brajkovič), cena pa je šla v nebo tudi pri dresu Simona Špilaka ter dresu in startni številki zmagovalca etape na letošnjem Giru Jana Polanca.

B. B.
Najvišjo ceno je dosegel dres domačega matadorja Marka Kumpa, ki ga je kupil kar mehanik KK Adria Mobil Dejan Rifelj.

ZA POGANJALČKE

Skupaj s prostovoljnimi prispevki so organizatorji zbrali kakih pet tisoč evrov, ki jih bodo v vrtcu Pedenjped porabili za nakup poganjalčkov.

»JB Center bo Pedenjpedovim malčkom dobavil 40 poganjalčkov in čelad za njihove prve kolesarska 'podvige' na poti do največjih zmag,« so v skupni zahvali donatorjem zapisali organizatorji, v imenu malčkov pa se je zahvalil tudi kolektiv vrtca, ki ga vodi ravnateljica Meta Potočnik: »Na pohodu nismo našli le hrane, našli smo boljši svet. Svet, v katerem živijo dobri ljudje, ki radi pomagajo, delijo in nesebično vlagajo v dobrobit sočloveka. To naj bo današnje sporočilo, da nam je lepše in lažje, ko si lahko z malenkostmi polepšamo vsakdan.«