Zanimivosti

Z vetrom v laseh na smučišče

Artur Švarc
10. 11. 2015, 11.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V Land Roverju so prepričani, da bo evoque cabrio pravi sopotnik za večino pustolovščin. Tudi za smučarijo. Temu primerne so tudi tovarniške fotografije.

Evoq
Evoq

Že pred tremi leti so v Ženevi predstavili koncept kabrioleta, ki je potreboval polna tri leta do serijske proizvodnje. Ta se bo z bratoma (3- in 5-vratnim) sestavljal v tovarni v angleškem Halewoodu, od tam pa bo potoval v 170 različnih držav po svetu.

Avto bo v ZDA stal 50.475 dolarjev, cene v evrih pa še niso razkrili.

Izdelan na osnovi trivratne izvedbe Evoque ima vgrajeno platneno pomično streho, ki se prek gumba v notranjosti zapre in razpre v 18 sekundah, tudi med vožnjo do hitrosti 48 km/h. Za manj vrtinčenja in prijetnejše počutje štirih potnikov poskrbita vetrna mrežica in 251-litrski prtljažni prostor, dodatno pa bodo na voljo še LED-žarometi, 8- ali 10,2-palčni osrednji zaslon na dotik – infotainment sistem InControl Touch Pro, avdiosistem Meridian z 10 oziroma 12 zvočniki, na voljo je tudi točka WiFi, sistema Android Auto in Apple CarPlay ter znani varnostni sistemi (Terrain Response, Hill Descent Control, Hill Start Assist in Roll-over).

Evoque cabrio ni najlažji. V osnovi tehta 1936 kilogramov, za ZDA, kjer bo doživel svojo premiero (Los Angeles), pa bo na voljo le dvolitrski turbo s 179 kW (240 KM). Za Evropo mu bodo brez dvoma dodali še dva znana dizla.