Zanimivosti

Mati kocka v igralnici, otroci samevajo že mesec dni

T.C.
10. 11. 2015, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Brezbrižnost nekaterih ne pozna meja in tudi izgovori v opravičilo, da je ubožica zasvojena z igrami na srečo, tukaj najbrž ne pridejo v poštev.

Neka brezvestna in - kot kaže - krepko zasvojena Tajka, je pred več kot 30 dnevi svoje štiri otroke, stare od šest do dvanajst let, (za)pustila v enem od hotelov ob meji in odšla v sosednjo Kambodžo igrat igre na srečo. Na Tajskem so igre na srečo namreč prepovedane.

Pred odhodom je osebju hotela sicer naročila, naj otrokom vsak dan prinesejo hrano in preverijo, ali je z njimi vse v redu.

Mati se doslej še ni vrnila, otroci pa so povedali, da jim vsak dan telefonira in obljublja, da bo kmalu nazaj.

Policija nad tem ni presenečena, saj skoraj vsak dan dobiva pritožbe hotelirjev nad gosti, ki se vračajo iz Kambodže brez prebite pare in ne morejo plačati hotelskega računa.

Ker so postopki med sosednjima državama precej zapleteni, tajske matere kamboška policija ne more kar tako pridržati in privesti nazaj na Tajsko, otrok pa, ker se matera vsak dan javi, tudi ne morejo predati ustreznim službam.

Težko je verjetno, da bo z igrami na srečo zasvojena Tajka osvojila jackpot, prav radi pa verjamemo, da se niti ne zaveda, da so največji zaklad in bogastvo prav njeni otroci. Ampak - za vsako rit raste šiba!