Zanimivosti

Prostovoljci posadili 1.200 sadik jelke

M.J.
9. 11. 2015, 19.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Že skoraj dve leti sta minili od žledoloma, ki je v začetku leta 2014 prizadel številne slovenske gozdove, v letu 2015 pa je bil zabeležen večji napad podlubnikov. Ker posledice še vedno ostajajo, je ekipa dm prostovoljcev v okviru Dneva za nasmeh priskočila na pomoč pri sajenju dreves v okolici Logatca.

Arhiv Svet24
Že skoraj dve leti sta minili od žledoloma, ki je v začetku leta 2014 prizadel številne slovenske gozdove.

Delo v naravi in predvsem za naravo je bilo prijetno in sproščujoče, prostovoljci pa so posadili 1.200 sadik jelke, ki jih je kupilo podjetje dm. Akcija se je odvila pod budnim očesom strokovnjaka iz Zavoda za gozdove Slovenije, Boruta Debevca, ki pravi, da je po ocenah saniranih šele okrog 2/3 poškodovanih gozdov.

Arhiv
Delo v naravi in predvsem za naravo je bilo prijetno in sproščujoče, prostovoljci pa so posadili 1.200 sadik jelke.

Dodaja, da so s sadnjo drevesc stopili nasproti naravi, jelke, ki so jih konec meseca oktobra posadili prostovoljci, pa bodo zrasle čez leta. Sadove njihovega dela v gozdu bodo torej uživale naslednje generacije, sami pa se bodo z veseljem sprehodili med mladimi drevesi.

Arhiv
S sadnjo drevesc so stopili nasproti naravi.

Dan za nasmeh poteka že tretje leto, v okviru družbeno odgovornega projekta pa lahko zaposleni en delovni dan namenijo opravljanju prostovoljnega dela v različnih organizacijah po Sloveniji. V letošnjem letu je na pomoč različnim društvom priskočilo že 175 zaposlenih v podjetju dm, ki pomagajo zato, ker čutijo odgovornost do sočloveka in do narave ter radi ponudijo pomoč in podporo.

Arhiv
Dan za nasmeh poteka že tretje leto, v okviru družbeno odgovornega projekta pa lahko zaposleni en delovni dan namenijo opravljanju prostovoljnega dela.

V novembru pa bomo dm prostovoljce lahko srečali v Mariboru, kjer bodo na pomoč priskočili organizaciji Karitas pri zlaganju ter razporejanju oblačil ter hrane za begunce in socialno ogrožene.