Zanimivosti

Pes iz smeti rešil zavrženega novorojenčka

M.J.
2. 11. 2015, 09.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

To je fotografija, ki na prvi pogled šokira številne, toda, ko izvejo ozadje zgodbe, se večini izmed njih prikrade nasmeh na lica. In to tudi tistim, ki ne marajo živali.

YouTube
Novorjenčka je našel v smeteh.

Po internetu je namreč zaokrožila fotografija psa, ki v ustih nosi komaj rojenega otroka. Fotografija, ki na prvi pogled sprva šokirala številne, je kmalu požela val odobravanja tudi tistih, ki živali ne marajo.

Ta pes je namreč popravil tisto, kar je človeško bitje pokvarilo – rešil je življenje otroka, ki ga je nekdo zavrgel takoj ob rojstvu. Pes je otroka našel v smeteh, da pa je bil ta rojen pred nedavnim, dokazuje tudi popkovina.

Da je zgodba dobila še globlji pomen poskrbi tudi dejstvo, da gre za zapuščenega psa, ki je z brskanjem po smeteh iskal hrano. Kot poročajo nekateri mediji, naj bi se dogodek zgodil v Savdski Arabiji.

Po pričanju očividca je pes dojenčka odnesel do bližnje hiše, ter pričel lajati in praskati po vratih. Ko so odprli vrata, so lastniki šokirani obstali. Otročička so takoj odpeljali v bolnišnico, kjer malček uspešno okreva.