Zanimivosti

Anni-Frid, tista iz Abbe, se je razprodala za približno 70.000 evrov

T.C.
15. 10. 2015, 18.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nekaj stoglava množica oboževalcev večno slavne švedske skupine Abba se je pred dnevi zbrala v Zürichu, na posebni dražbi so namreč kupovali obleke ter ostale osebne stvari rjavolase pevke Anni-Frid Synni Lyngstad, v svetu ljubiteljev glasbe bolj znane preprosto kot - Frida.

Anni-Frid Lyngstad, ena od dveh Abbinih deklet.

Anni-Frid Lyngstad.

Po končani dražbi, za katero se je pevka odločila zaradi selitve iz stanovanja ob züriškem jezeru, je legendarna Frida prodala okoli 300 osebnih predmetov.

Izkupička v vrednosti nekaj malega manj kot 70.000 evrov pa ni zadržala zase, ampak ga je polovico namenila domu za otroke z motnjami v razvoju v švicarskem Fribourgu, polovico pa je dobila zveza zaščitnikov živali iz Züricha, ki s hrano in sterilizacijo brezdomih živali pomaga po vsej Evropi.

Frida se zaradi bolezni dražbe osebno ni mogla udeležiti, je pa z navdušenjem pozdravila novico, da so njen modri mercedes prodali za približno 37.000 evrov!

Med ostalimi dražjimi predmeti je bila tudi zlata plošča Abbe, ki jo je neznani kupec kupil za 7420 evrov, za pet plošč s pevkinim avtogramom in osebnim posvetilom pa so njeni privrženci - za vsako od njih - odšteli po 540 evrov.