Zanimivosti

Učitelj pustil službo, da je lahko kuhal metamfetamine

J.P.
15. 10. 2015, 10.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Policisti, ki so bili več mesecev na sledi proizvajalcu metamfetaminov, so ga prijeli z 31,5 kilogrami te droge in kar 185 kilogrami materialov za njeno proizvodnjo. Kot se je izkazalo, je bil moški nekdanji učitelj.

Twitter

Kitajec je metamfetamine kuhal kar v svojem stanovanja v Nanningu, kjer je tudi hranil zaloge. Eden od policistov, ki se sodeloval pri aretaciji, je dejal, da tako napredne opreme za pridelavo droge, kot jo je videl v stanovanju nekdanjega učitelja, še ni videl.

Twitter

Posel mu je tekel tako dobro, da je več tisoč evrov vložil v napredno opremo, kakršna običajno krasi kemijske laboratorije.

Kitajski policisti so s preiskavo začeli marca, ko jim je nekdo dal namig o tihotapljenju drog na območju mesta Nanning. Preiskovalcem je uspelo vstopiti v spletno platformo, namenjeno tihotapljenju droge, in aretirati tri razpečevalce. Vsi trije so priznali, da so drogo odkupili od moškega po imenu Lumou iz Nanninga.

Izmišljeno ime je preiskovalcem povzročilo kaj nekaj preglavic, a jim je sčasoma uspelo izslediti petintridesetletnega moškega, ki je leta 2012 dal odpoved kot učitelj, saj je postal odvisen od drog.

Twitter

Lumou sicer ni vedel ničesar o kuhanju metamfetaminov, a se je o tem primerno izobrazil in sčasoma našel pravo formulo, da je lahko zadovoljil svojo potrebno po drogah ter si obenem zagotovil preživetje.

Twitter

Posel mu je tekel tako dobro, da je več tisoč evrov vložil v napredno opremo, kakršna običajno krasi kemijske laboratorije. Vso je strpal v 120 kvadratnih metrov velik prostor, kjer so ga na koncu prijeli policisti.

Twitter

Vse od takrat ga primerjajo z Walterjem Whitom iz priljubljene serije Kriva pota, v kateri se učitelj kemije, potem ko izve, da ima raka, poda na pot kriminala, da bi svoji družini zagotovil preživetje. Lumou pa ni bil bolan, le odvisen od drog.