Zanimivosti

VIDEO: Žena ga je vrgla iz hiše, zato že pol leta kot brezdomec živi na svojem dvorišču

R.T.
12. 10. 2015, 15.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Par, katerega zakonska sreča je očitno prišla h koncu, si je s svojim ravnanjem prislužil pozornost številnih medijev.

Twitter

Zakonca iz Teksasa v Združenih državah Amerike sta zakonske zdrahe ponesla na povsem novo raven.

Žena je 69-letnega Sharafata Khana pred šestimi meseci nagnala iz njunega milijon evrov vrednega domovanja v Seabrooku, on pa od takrat domuje kar na trati njunega skupnega doma. Sosedje so upravičeno zaskrbljeni, saj je možakar že v letih in ne najboljšega zdravja.

Zakonca naj bi imela dva otroka, ki pa ne živita v isti zvezni državi.

»Vsak dan nosi ista oblačila,« je povedala Debbie Scoggins, ki živi v njuni soseski in dodala, da je Khan brez čevljev in brez dostopa do sanitarij. »Vse bolj hladno postaja,« je pristavila Laurel Stout, ki živi čez cesto. »Zelo je krhek, komaj hodi. Bojim se, da bo umrl na svojem dvorišču.«

Khan torej živi kot brezdomec, čeprav mu pripada polovica hiše. Medijem je razkril, da mu je žena vzela ključe in zamenjala ključavnice. V neposredni bližini doma pa se zadržuje, ker upa, da si bo premislila. Sosedje mu nosijo odeje in topla oblačila, a mu menda žena vse pobere. »Ne privošči mi udobja,« je dejal Khan. Po posestvu je celo razpostavila obvestila, naj mu ljudje ne pomagajo in da naj ga ne hranijo. Žena z mediji zaenkrat še ni spregovorila, sporekla pa naj bi se, ker ni hotel na njeno priprošnjo pretrgati stikov s svojo družino. Nekateri pravijo, da se od njega ne more ločiti zaradi verskih prepričanj, Khan pa trdi, da jo zanima le denar. Njuno domovanje so že večkrat obiskali policisti, a ne morejo ukrepati, saj pripada obema.

Nekateri mediji sicer pišejo, da se je žena naveličala psihične in telesne zlorabe v 32 let trajajočem zakonu ter ga nagnala. Prav tako naj bi večkrat zaprosila za prepoved približevanja.