Zanimivosti

Francoski buldog se je lotil kar dveh medvedov

M.J.
6. 10. 2015, 12.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Francoski buldog Jules, neustrašna lepotica, težka okoli devet kilogramov, je dobila naziv heroj, ker se je prejšnji teden izkazala kot odličen pes čuvaj, zaščitnik svoje družine in teritorija.

YouTube

Psička Jules je na dvorišču družinske hiše v Kaliforniji opazila dva medveda in se brez obotavljanja zapodila vanju. In to kljub dejstvu, da sta bila medveda nekajkrat težja in močnejša od nje.

Medveda, katera je napadla, nista bila starejša od leta dni in težja od 50 kilogramov, kar pa ne spremeni dejstva, da je psička nastopila izredno junaško. Medvedje so v tistih krajih redni obiskovalci, ker pa so požari uničili dobršen del gozdov, vse pogosteje zahajajo v naselja, kjer iščejo hrano. Problem je nastal tudi zaradi hranjenja medvedov, saj so ti postali manj previdni in hrabrejši, ko vstopajo v naselja.

»Ni mi vseeno. Jezen sem na te ljudi, tega ne bi smeli početi. Imam dva majhna otroka in ne morem biti vesel, da se medvedje motajo okoli naše hiše,« je izjavil lastnik hrabre psičke Jules, David Hernandez. Priznal je tudi, da je šokiran obstal, ko je videl, da se je njegova lepotička spoprijela s kar dvema medvedoma hkrati. Bravo Jules!