Zanimivosti

Zbiranje humanitarne materialne pomoči za begunce na Lezbosu

nn
25. 8. 2015, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Jure Poglajen in David Zorko, o katerih smo že pisali pretekli teden, na otoku Lezbos pomagata beguncem, ki so na obale otoka prišli iz afriških držav. Ker so razmere tam izredno slabe, in kot nam je v pogovoru povedal Jure, pomoči s strani države skoraj ni, sta dobrodelna Slovenca stopila v stik z organizacijami in tako poskrbela, da lahko beguncem na Lezbosu pomagate tudi vi. Iskreno vam bodo hvaležni za vsako podarjeno obleko in drugi material, ki ga begunci na otoku nujno potrebujejo.

Facebook

Zbiranje bo potekalo v sredo od 12. do 18. ure in v četrtek od 8. do 12. ure. Kje? Na Njegoševi 15 v Ljubljani pod okriljem organizacije Adra Slovenija.

Poskrbljeno bo za zbiranje, pakiranje in prevoz do Brnika. Pri tem bodo potrebovali pomoč prostovoljcev, ki se lahko javijo na 040 852 007 ali na info@adra.si. Tovor bodo sprejeli prostovoljci iz Molivosa, s katerimi ves čas delata tudi David in Jure. Če bo tovora več kot je dovoljeno za eno letalo, bodo pomoč poslali beguncem v Beograd. Za izčrpno pomoč se zahvaljujejo tudi Ministrstvu za zunanje zadeve in veleposlaništvu RS v Atenah.

In kaj vse zbirajo? Športne čevlje, spalne vreče, šotore, spalne podlage, klobuke, senčnike,
razdelilce za el.naprave in polnilce za različne mobilne telefone, obleke za dojenčke, otroke vseh starosti, plenice, damske vložke, zobne ščetke, paste, sanitetni material, osnovna oblačila (kratke hlače, majice, trenerke, spodnje perilo).

Facebook

Organizatorji še sporočajo, da ne zbirajo hrane, vode in ostalih stvari, ki niso na seznamu.