Zanimivosti

Mokre sanje raperjev

Artur Švarc
31. 7. 2015, 18.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ameriški luksuzni model Infiniti FX iz Nissan-Renaultove garaže je s pomočjo predelovalcev dobil pregrešno kičasto velika kolesa.

Twitter

Forgiato je znan po svojih rahlo izstopajočih litih platiščih in tudi njegov najnovejši izdelek ni nikakršna izjema – gre za 32-palčni set Autonomo-L iz serije Luminoso, ki ga tudi, če ga hočete, ne morete spregledati (pa bi ga morali).

f

32-palcev so največja kolesa, ki so se jih lotili pri Forgiatu.

Forgiato priznava, da je bila težava sploh najti ustrezne gume teh dimenzij, kar pa ga ni oviralo pri predstavitvi največjih koles v njegovi paleti – do zdaj so bila na voljo v dimenzijah od 16 do 30 palcev. Vendar niso samo ti groteskni »gumbi«, po čemer infiniti FX izstopa iz nadpovprečja – avto je prevlečen z zlato folijo, zlata je tudi infinitijeva značka na maski, poudarili pa so tudi kromirane dele, ki še dodatno sijejo iz zares v nebo vpijoče kičaste skulpture. Forgiato seveda modro molči o voznih lastnostih na 32-palčnih kočesih, a povsem običajna vožnja na tako velikih valjarjih seveda ni. Glede na to, da je vprašljiva že fizika, je FX namenjen predvsem uličnemu nastopaštvu v ZDA.