Zanimivosti

Če vsak primakne tri evre, bo Grčija rešena

G.G.
30. 6. 2015, 18.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Grki morajo do konca današnjega dneva Mednarodnemu denarnemu skladu (IMF) vrniti 1,6 milijarde evrov. Na pomoč jim želi priskočiti 29-letni Britanec Tom Feeney, ki na platformi Indiegogo zbira denar za poplačilo grškega dolga.

Twitter

Thomu ni všeč, da so evrokrati tako neizprosni do Grčije. Več zaupanja ima v ljudstvu, ki naj bi zbralo dovolj denarja. Po njegovem mnenju je računica preprosta. V EU je 503 milijonov ljudi in če vsak prispeva nekaj denarcev ni hudič, da ne bi spravili Gtrčije na zeleno vejo. »Če bo vsak Evropejec prispeval le dobre tri evre, se bo nabralo dovolj denarja," pravi mladenič.

Ne gre pa za povsem dobrodelno akcijo, saj naj dobrotniki tudi sami prejeli dar. Za tri evre Feeney obljublja razglednico z motivom grškega premierja Aleksisa Ciprasa, za šest evrov si prislužite grško solato s feta sirom in olivami, za deset evrov pa steklenico ouza.

Britanec obljublja, da bo denar s pomočjo Indiegoga spravil do grškega ljudstva. Na kakšen način in kako bi ga razdelil, ne omenja. No, po dnevu in pol mu je uspelo nabrati dobrih 200.000 evrov, tako da v roku sedmih dni zagotovo ne bo zbral 1,6 milijarde evrov.

Obljublja pa, da bo vrnil denar, če kampanja ne uspe.