Zanimivosti

Poglejte, kaj se je dogajalo v Novi Gorici!

K.S.
13. 5. 2015, 12.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Letošnji mednarodni 'skate contest Flowgrind', ki je potekal 8., 9. in 10. maja, je v goriški GoSkatepark privabil kar lepo število skejtarjev iz celotne Slovenije ter številne iz drugih držav (iz Italije, Avstrije, Romunije, Španije, Hrvaške, Srbije, Bolgarije).

Aljoša Kravanja/STUDIOCAPSULA

V petek so potekale bolj formalne zadeve, od izpolnjevanja prijav do spoznavanja parka in intenzivnega treninga. Organizatorji pa so hiteli še z zadnjimi pripravami.

Tekmovalce in druge folk-punk-rock navdušence so zvečer na Mostovni z novimi in starimi komadi ogrevali Happy Ol´McWeasel. Energični podlasci so dobro opravili delo, saj se je njihova podivjana energija prenesla na sobotne kvalifikacije.

Aljoša Kravanja/STUDIOCAPSULA

Sobotne kvalifikacije, kot tudi nedeljski finalni dan, so potekale v dveh skupinah. V prvi skupini so tekmovali nesponzorirani tekmovalci do 16 let, medtem ko je bila druga skupina namenjena sponzoriranim tekmovalcem.

Vse se je začelo okoli 14. ure s skupino do 16 let, kjer je približno 20 zelo mladih tekmovalcev pokazalo, da se bodo lahko kmalu pomerili tudi v skupini sponzorirancev. 

Takoj za njimi pa je ogret betonski skatepark zavzelo okoli 45 že bolj izkušenih tekmovalcev. Kljub poslabšanju vremena v drugemu delu kvalifikacij je uspelo organizatorjem vse izpeljati do konca pred dežjem. Gledalci so lahko odšli s sobotnih kvalifikacij z navdušenjem, saj smo videli kar nekaj izjemnih trikov. Seveda je bila to odlična napoved za nedeljski finalni del.

Aljoša Kravanja/STUDIOCAPSULA

Za sprostitev tekmovalcev in drugih pa so na Mostovni poskrbeli z after partyjem z DJ Winapom in mini ramp skateboard sessionom.

V nedeljo se je vse začelo že v dopoldanskem času, saj so se tisti najbolj zagreti prišli ogrevat. Popoln dan, modro nebo, idealna temperatura, vroč beton, navdušeni in številni gledalci. Ob 14. uri se je začelo s prvo skupino, kjer se je 10 finalistov pomerilo za prvo mesto. Slovensko – italijansko - hvaško sodniško zasedbo je najbolj prepričal Slovenec Rene Torkar, drugo mesto je zasedel Luka Pavlič, bronasto odličje pa je dobil Italijan Federico Mozzuchielli. 

Po kratkem premoru pa je finalni del začelo 15 sponzoriranih tekmovalcev. Številna, in moramo poudariti raznolika publika je bila navdušena, saj so tekmovalci pokazali vso svojo nadarjenost, tehnično dovršenost in seveda izjemen stil. V tej kategoriji pa je bil izid zelo tesen. Na koncu pa je zmagal Fabio Montagner iz Italije,saj je sodnike prepričal s stilom in drugim brezhibnim nastopom in domov odnesel 1000 evrov. Z zadnjim brezhibnim nastopom pa je Hrvat Antonio Peković iz drugega mesta izpodrinil Španca Chris-a Khan-a.