Zanimivosti

Policist iz prometa izločil štiriletnico

P.R.
11. 3. 2015, 18.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Sophie Lindley je na kolesu s pomožnimi koleščki kolesarila skupaj s svojim očetom Dalom, ko jo je ustavil policist in ji dejal, naj zapelje na stran, ker je kršila zakon.

Facebook

Policist v britanskem Lincolnshiru je Sophie (4) zagrozil, da ji bo zasegel kolo, ker se je vozila po sprehajalni potki. Štiriletna deklica je začela neutolažljivo jokati, njen oče (35) pa je bil zgrožen in je policistovo reakcijo označil za neumno.

»Ustavila sva se ob barju, da bi si ogledala račke, ko je do naju pristopil policist in ukazal, da mora Sophie s kolesa,« je povedal Lindley in dodal, da mu je policist še zabrusil: »Zakon je zakon in vaša hči se tu ne sme voziti.« Še več, policist jima je zagrozil, da bo Sophie zasegel kolo, če ne bosta upoštevala zakona.

Policist je štiriletnici zagrozil, da ji bo zasegel kolo, če ne bo upoštevala zakona.

Dekličina mama Emma (34) je pojasnila, da razume in spoštuje prometne predpise, a da je neumestno pričakovati, da bo štiriletni otrok kolesaril na nevarni glavni cesti. Družina nima avtomobila, zato je doslej Sophie v vrtec kolesarila v spremstvu staršev.

Policija iz Lincolnshira se je opravičila. »Varnost je naša prva skrb in kolesarjenje na sprehajalnih poteh je prepovedano. Vendar pa policisti v primerih, v katerih so udeleženi otroci, lahko ravnajo drugače,« je povedalo vodstvo policije. Da je policist v tem primeru ravnal narobe, je poudaril tudi Roger Geffen iz britanskega dobrodelnega društva kolesarjev. »Policist je pozabil, da otroci, mlajši od deset let, niso kazensko odgovorni, zato tehnično lahko kršijo zakon z vožnjo po sprehajalnih poteh. Vsi pustijo, da njihovi otroci kolesarijo po potkah. To je povsem normalno in ne gre za noben kriminal,« je dejal