Zanimivosti

VIDEO: Tako velikega psa še niste videli

J.P.
5. 3. 2015, 10.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Bully pitbul velikosti ponija je po tistem, ko so njegovi lastniki na internetu objavili njegove fotografije in videoposnetke, postal prava spletna senzacija.

Facebook

Pes, ki tehta 78 kilogramov, ima nadvse primerno ime – Hulk.

Na dan poje slaba dva kilograma govedine.

Hulk pa še ni nehal rasti. Pri starosti 17 mesecev je trikrat večji kot drugi psi pasme bully pitbul, zato njegov sloves največjega na planetu verjetno ni neupravičen.

A kot pravita njegova lastnika iz New Hampshirea, Marlon in Lisa Grennan, je Hulk nežna duša, ki njunemu malčku pusti, da ga jaha kot konja. »Ti psi so uravnoteženi in nežni – so kot pasje varuške,« je dejal Marlon. »Mislim, da ni neodgovorno skupaj imeti otroke in pitbule. So psi kot vsi drugi, vse je odvisno od vzgoje.« Vseeno pa oba priznavata, da bi Hulk zlahka koga ubil, ga zlomil kot zobotrebec, če bi se znašel ob napačnem času na napačnem kraju.

»Mislim, da ni neodgovorno skupaj imeti otroke in pitbule. So psi kot vsi drugi, vse je odvisno od vzgoje.« - Marlon Grennan

Hulk se ima za svoj stas zagotovo zahvaliti tudi primerni prehrani, saj velikan dnevno obeduje slaba dva kilograma govedine in veliko z beljakovinami bogatih prehranskih dopolnil.

Seveda pa gre prvenstveno za stvar vzreje, saj Marlon in Lisa priznavata, da sta Hulka vzredila ravno z velikostjo v mislim. Mož in žena sta namreč lastnika psarne Dark Dynasty K9, ki se specializira za vzrejo in usposabljanje psov za varovanje. Pri tem se držita pravila, da večji kot je pes, boljši je. Hulk je tako njun najboljši primerek do sedaj. »Svoje pse vzrejam za velikost,« je povedal Marlon. »Že leta jih načrtno vzrejam, da ohranjam njihove najboljše delovne lastnosti.« In velikost. Vendar pa predstavniki pasjih zavetišč širom Združenih držav Amerike opozarjajo, da je vzreja pitbulov ne glede na velikost slaba odločitev. Kot pravijo, je teh psov preveč, zato pogosto končajo v zavetiščih. A Marlon vztraja, da dobro premisli, komu bo prodal psa. S stranko zato skleneta pogodbo, ki mu omogoča, da vsake tri mesece preveri, kaj se dogaja s psom v novem domu.