Zanimivosti

Renault ima svojega qashqaija

A.Š.
4. 2. 2015, 22.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Kadjar je novi predstavnik Renaultove terenske družine, s katerim imajo Francozi velike načrte.

Nobena skrivnost ni, da je kadjar bližnji sorodnik Nissanovega qashqaija, čeprav so se oblikovalci potrudili, da bi oblika spominjala na capturja in študijo DeZir, sploh zadek je povzet po hišni uspešnici clio. Izdelan na CMF-platformi, v dolžino meri 445 centimetrov, širok je 1,84 metra, v višino gre natanko 1,6 metra, za vožnjo po brezpotjih pa bo dovolj 19-centimetrska oddaljenost karoserije od tal. Za doplačilo ponujajo tudi popolno zaščito podvozja in 19-palčna kolesa.

Kupcem bo ponujal možnost dvo- in štirikolesnega pogona ter samodejnega menjalnika EDC v kombinaciji z znanimi motorji. Prtljažnik v osnovi meri 472 litrov, znotraj potniške kabine ne bo manjkal multimedijski sistem R-Link 2.0, sedempalčni zaslon na dotik, ki bo med drugim predvajal sliko kamere na zadku, med ostalo dodatno opremo velja omeniti še sistem samodejnega zaviranja v sili, sistem za prepoznavanje prometnih znakov in LED-žaromete.

Avto se bo proizvajal v Renaultovi tovarni v Španiji, v Slovenijo je prihod napovedal sredi poletja, medtem ko je o ceni še prezgodaj govoriti. Pri Renaultu pa so že potrdili, da pripravljajo še večjega, sedemsedežnega križanca.