Zanimivosti

Horoskop za teden od 26. 1. do 2. 2.

Bern Jurečič
25. 1. 2015, 07.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Retrogradni Merkur je na vrhuncu svojega dela in prinaša res zanimive zaplete, včasih se ne moremo načuditi, koliko ima domišljije pri tem, ko nas srečuje s težavami in nejasnostmi.

Arhiv Svet24

Na splošno je neugoden za uvajanje novosti, pionirske poteze, iznajdbe ali njihovo predstavljanje oziroma uveljavljanje, skratka za vse novo. Odločilne korake prepustite drugi polovici februarja, sicer boste ves čas samo nekaj popravljali, utrjevali in dokazovali. Mars se bo odmaknil od Neptuna in razjasnil marsikateri dosežek ali korak, razen pri dejavnostih, začetih v zadnjem tednu, ki bodo še naprej pod plaščem megle. Venera gre v Ribi in prebuja domišljijo in ustvarjalnost. Marsikomu bo izpolnila ljubezenske želje, nekaterim pa prinesla pomanjkanje notranjega ravnotežja. Na poslovnem področju nam pomoč lahko nudijo predvsem ženske. Navdih za delo umetnikov bi moral biti ta teden na vrhuncu. 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.) 

V glavi imate trenutno toliko načrtov, da je veliko vprašanje, ali boste uspeli vse to tudi udejanjiti. Pa ne zato, ker bi vam primanjkovalo energije, v tem ne bo težave, bolj bo šlo za čas ali razpolaganje z drugimi, ki naj bi sodelovali pri izvedbi. Vaši čustveni odzivi bodo na začetku tedna (pre)hitri, zato pa vam bo šlo hitro odločanje, če bo tako naneslo, odlično od rok. Če se boste v ljubezni odločili z besedo na dan priti ravno zdaj, vam bo žal, zakaj tega niste odložili za kak teden ali dva. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.) 

Vaša energija je v vzponu, nameni dobri in cilji vse višji ter bolj jasno določeni. V poslih se vam na pot lahko postavi samo kaka avtoriteta iz preteklosti ali sentiment do starejših, drugače bi moralo to biti zelo uspešno obdobje. V službi bo pestro in na trenutke napeto, toda vse bo šlo vam v prid, ni videti, da bi se lahko izteklo slabo. S financami bodite previdni, zanesite se na denar, ki ga nosite v žepu. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.) 

Merkur bo v tem tednu skupaj s povezanimi planeti tako močno dejaven, da bo vsak trenutek čisto drugačen od drugega, in čeprav imate to dvojčki načeloma radi, si boste tokrat rekli, da kar je preveč, je pa preveč. V prvi polovici tedna se še ne bo videlo rezultatov dela, ker jih bo nekdo ali neka okoliščina zameglila, potem pa boste videli sadove svojega dela in dobili dodaten zagon. V ljubezni se kažejo same lepe stvari, morda celo prelepe, da bi bilo res. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.) 

V tem tednu se boste borili z napetostmi, saj ste raztrgani med preveč aktivnostmi naenkrat. Ste pod velikim pritiskom drugih, na primer partnerja, poslovnih partnerjev ali javnosti. V čustvenem smislu vas čaka razburkan teden, v katerem bo od pomirjanja odnosov do vzkipljivih odzivov včasih samo korak. Tedaj so mogoče tudi preglavice z zdravjem, še posebej če ste ga v zadnjem času malo zanemarili.   

LEV (od 23. 7. do 22. 8.) 

Načeloma bi to lahko bil ugoden teden za vas, saj boste dosegli nekaj dobrih izidov in nekoliko izboljšali svojo podobo v očeh drugih. Res pa je, da glajenja po dlaki navzdol ne bo toliko, kot bi vi radi. Na tapeti bodo razmišljanje in predvsem načrti glede šolanja ali potovanja, kar naj bi razširilo vaš pogled v svet. V ljubezni je v tem času videti nekaj hladnejšega vetra, morda v obliki novih obveznosti ali kake stare zamere, ki se bo pokazala šele zdaj. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.) 

Trenutno se vam težave ne zdijo tako velike kot v zadnjih tednih, kar vam lahko pride prav za postavljanje stvari na svoje mesto in tudi za preverjanje, ali ste do zdaj naredili vse v redu ali ne. Na začetku tedna je videti nekaj več čustvene napetosti kot pozneje, morda zaradi nekoga, ki bo predstavil svoje zahteve ali pričakovanja. Jupiter vam nič ne pomaga, bitke boste morali izboriti sami, brez pomoči. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.) 

Odnosi v partnerstvu in na splošno z drugimi bodo šli ta teden vidno na bolje, čeprav to ne pomeni, da so čisti razne navlake, zamer in drugih občutenj; verjetno boste v sebi sklenili, da nečesa ne boste gledali … Ustvarjalnost, igra, zabava, dobra hrana, ljubezen – lep del od naštetega bi moral biti za vas v tem tednu izrazito ugoden. Za pospravljanje, arhiviranja in drugih vrste urejanja za nazaj čas ne more biti boljši, kot je. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.) 

Marsov odmik od Neptuna vam bo prinesel jasnost in učinkovitost, ki je zadnje tedne malo šepala. Za tiste, ki radi lovite v kalnem ali manipulirate, to seveda ni najboljši podatek, vendar pripišete sebi, če ugodnega časa za tovrstne dejavnosti niste izkoristili, ko je bil čas … V službi nič ni jasno, samo velike besede in obeti niso dovolj, da bi vas prepričali. Notranje se boste počutili dobro in mirno, v nasprotju s preteklimi tedni, ki so vam prinesli veliko več nemira. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.) 

Ta teden je kot naročen za učenje, dopisovanje, pisanje proze, poezije, dnevnika in raznih poročil, za krajša potovanja in druženje. Na splošno se boste vsega, kar leži pred vami, lotili resno in odgovorno, resda z mislijo, da bi bilo čisto v redu, če bi delo opravil kdo drug, vendar pa brez izmikanja ali ignoriranja. Vrnitev domov ali poprava odnosov s starši ter na splošno starejšimi ljudmi bi vam lahko prinesla notranji mir, zlasti če gre za daljša nesoglasja. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.) 

Če so vas v preteklih tednih motile dezinformacije, na primer o vas ali vašem delu, potem jih boste uspeli v tem tednu odlično uporabiti v svoj prid. Z denarjem ne kaže slabo, utegne pa se zgoditi, da prihodek ne bo dosegel pričakovanj ali bo razpršen ali razdeljen na več delov, obrokov. Zdi se vam, da vam nekdo dela za hrbtom, toda to bi veljalo raje preveriti. Po torku nekaj več miru tudi v ljubezni, vsaj vedeli boste, pri čem ste. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.) 

Občutek boste imeli, da se vam nekam mudi. Kot bi hoteli nadoknaditi vse, kar ste zamudili v zadnjih nekaj mesecih, ko resnično niste bili dejavni. Energije vam sicer ne bo primanjkovalo, se pa utegne zgoditi, da bo precej razpršena. Še naprej ne morete računati na druge, bolj se zanesite na lastno pamet, jezik in mišice. Na finančnem področju se nekaj kaže v boljši luči kot prej, a preden naredite korak, preverite dejstva.  

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.) 

V prvi polovici tedna bosta Mars in Neptun še skupaj in rezultati vašega truda ne bodo vidni ali pa se bodo razvodeneli. Pozneje se bo Mars premaknil dovolj naprej, da ovir za uspeh ne bo več. Finančni pomisleki vas bodo pripravili do akcije, pri kateri bo vse v redu, če boste le dobro premislili svoje korake. Nevezane Ribe bodo sanjarile o neki osebi, ki pa ne bo dosegljiva. Pa tudi sicer bo prihod Venere v vaše znamenje prinesel precej sanj in kak ideal preveč, rožnata očala bodo hitro na očeh.    

Premiki v tem tednu

Sonce bo v tem tednu potovalo od 5°39 do 12°46 Vodnarja.

Merkur bo šel retrogradno od 15°20 do 7°24 Vodnarja.

Venera bo prišla od 27°55 Vodnarja do 6°38 Rib, v katere bo vstopila 27. 1.

Mars bo prišel od 10°35 do 16°02 Rib.

Jupiter se bo retrogradno premaknil od 19°11 do 18°16 Leva.

Saturn bo prišel od 3°05 do 3°34 Strelca.

Uran se bo premaknil od 13°05 do 13°19 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 6°07 do 6°22 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 14°01 do 14°15. 

Luna bo 26. 1. vstopila v Bika, 28. 1. v Dvojčka in 31. 1. v Raka.

Prvi krajec bo na nebu v torek, 27. januarja, ob 5.48 na 6°55 Bika.