Zanimivosti

Kot da Bruce Lee sploh ni umrl

J.P.
11. 12. 2014, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ne le, da Abulfazl Abbas Shakoory srhljivo spominja na kung fu borca in igralca Brucea Leeja, zmore tudi večino gibov, ki so ga proslavili. In rodila se je nova internetna zvezda.

Arhiv Svet24

Dvajsetletni prebivalec Kabula, ki se je poimenoval Bruce Hazara, se že od malih nog ukvarja s takšnimi in drugačnimi borilnimi veščinami. Ena od stalnic njegovega udejstvovanja pa je ideal, h kateremu je že od nekdaj stremel – Bruce Lee.

Že od malih nog se ukvarja s takšnimi in drugačnimi borilnimi veščinami.

Mladi Afganistanec si namreč ne želi drugega, kot dodobra obvladati Leejeve gibe. Da bi to dosegel, se je začel ukvarjati z vušujem, kontaktnim športom, ki izvira iz kitajskih borilnih veščin. K sreči je usoda, se zdi, na njegovi strani. Dvajsetletnik je namreč na moč podoben kitajskemu igralcu, ponaša pa se tudi s podobno pričesko, zaradi česar je njegov domala popoln dvojnik.

Mladi Afganistanec si namreč ne želi drugega, kot dodobra obvladati Leejeve gibe.

V svojih videoposnetkih, objavljenih na spletu, ničesar ne prepušča naključju. Nosi podobne oprave, se poslužuje enakih stavov, kar pa seveda terja predhodno pripravo. Pri tem so mu v pomoč Leejevi filmi in knjige, spisane o njem. Lahko razvidno je, da je Afganistanec naredil svojo domačo nalogo. Nič nenavadnega torej, da ga imajo številni za reinkarnacijo Brucea Leeja. Da pa ni vse le maska jasno pričajo Abulfazlovi tekmovalni rezultati – na vušu turnirju, ki se je odvil v Kabulu, je zanesenjak zasedel prvo mesto v svoji kategoriji.