Zanimivosti

Človek, ki je z molitvijo oživil več mrtvecev kot Jezus

J.P.
11. 12. 2014, 10.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Lani je luč sveta ugledal dokumentarec »Deadraisers«, ki se ukvarja z močjo molitve. Lahko ta res obuja mrtve?

Arhiv Svet24

Chuck je moški srednjih let, ki pravi, da se je pogreznil v globine pekla. Decembra 2006 mu je partnerica zagrozila, da bo odšla z otroci, on pa je vzel prevelik odmerek mamil.

Nato se je začelo. Chuck, čigar pravo ime je Mark DeDio, se spominja, kako je padal v zloveščo globel. »Slišal sem krike, kot da bi nekoga mučili,« je povedal DeDio, ki se spominja tudi vonja po bruhanju in žveplu. Najbolj do živega pa so mu prišli škrtajoči zvoki. Na tem mestu v sliko vstopi TJ Aderholdt. Ta se spominja, da mu je Bog nekega dne naročil, naj gre deliti letake, oblečen kot Jezus. Ko je bil zunaj, je zagledal rešilec. »Molil sem za priložnost, da bi videl, kako se nekdo iz smrti povrne v življenje,« je dejal Aderholdt. Približal se je rešilcu v njem zagledal ležečega moškega in reševalca. Moški je bil mrtev, utripa ni bilo. Aderholdt je začel moliti. »Moški je odprl oči in začel govoriti, kako bo šel v pekel in da je videl demone in da so ga ti mučili,« se spominja Aderholdt. »Nato se je od nekje zaslišal gromki glas, nekaj pa ga je potegnilo nazaj med žive.« DeDio pravi, da ga je rešil Jezus.

Obujevalci od mrtvih so posebna skupina evangeličanov, ki se oživljanja mrtvih loteva z molitvijo.

Aderholdt je član tako imenovanih Obujevalcev od mrtvih, skupine evangeličanov, ki se oživljanja preminulih loteva z molitvijo. Njihov vodja je enaintridesetletni Tyler Johnson iz Texasa. Večino svojega časa potuje po ZDA in drugod, obujajoč mrtve. Prav tako pa izvaja zdravljenja in zastonj poučuje svojo obrt. Sam je zaslužen za zastopništva na Nizozemskem, Šrilanki in Kanadi. Do sedaj je, kot pravi, oživil trinajst mrtvecev. Kot mladenič nad vero ni bil pretirano navdušen, vse pa se je spremenilo, ko se mu je pri sedemnajstih letih prikazal Jezus. Bil je na duhovnih vajah v Kanadi, kjer so ljudem v rdeči četrti delili vrtnice, simbol božje ljubezni. Svojo je dal prostitutki, ta pa se je spremenila v Jezusa. Z obujanjem mrtvecev je začel pri devetnajstih letih, ko mu je umrl oče. Takrat je zaslišal božji glas, ki ga je spraševal, če misli, da je Bog odgovoren za očetovo smrt. Tyler je sprejel, da Bog dober in da tega ni storil.

Psiholog Chris French z univerze v Londonu, ki se ukvarja s paranormalnim, sploh ni presenečen, da je Tyler tako zelo prepričan v svoje početje. Je pač karizmatični vodja z nekaj sledilci, ki drug drugemu neprestano pritrjujejo. Kaj pa pričevanje TJ Aderholdta in Marka DeDia? Slednji je bil izredno hvaležen, da je prišel k sebi. Kaj pa pekel? DeDio je vse zanikal. Ne spominja se niti človeka, oblečenega v Jezusa, sploh ga ne pozna. Scena v dokumentarcu govori drugačno zgodbo. Kot se izkaže, so ustvarjalci združili ločeni pričevanji, kot da bi šlo za isto. Se pa Tyler strinja, da bi bilo bolje, če bi v dokumentarcu prikazali dejansko oživitev od mrtvih.