Zanimivosti

V bližini ruskega Vladivostoka se lahko igrate pravo vojno!

T.C.
11. 12. 2014, 10.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Vojaško oporišče na ruskem daljnem vzhodu je odprlo svoja vrata, saj želijo, seveda za trdno valuto, privabiti obiskovalce od blizu in daleč, ki želijo na dopustu doživeti napetost vojaškega bojevanja.

kgb-militarycamp

Iskalci tovrstnega "oddiha" oziroma bolje rečeno - adrenalina, lahko v bližini Vladivostoka pod geslom "strog vojaški turizem" med drugim sami vozijo tanke ter streljajo z legendarnimi avtomatskimi puškami vrste kalašnikov.

Arhiv Svet24

Pod častniškim nadzorom lahko turisti, ki sicer še nikoli niso bili niti blizu pravega vojaka, upravljajo tudi s protitankovskimi raketami. Za igro z ognjem pa morajo gostje seči kar globoko v žep, saj enkratno upravljanje protitankovske rakete stane približno osemsto evrov. Nekaj cenejši je izlet z oklepnim vozilom, ena ura vožnje stane približno 250 evrov.

Poskrbljeno pa je tudi za pravo vojaško oskrbo, saj poljska kuhinja dnevno pripravlja tri obroke hrane. Tudi tu so cene zasoljene, saj stane obrok na osebo preračunano približno 13 evrov.

Če želite v oporišču tudi prespati, sicer na skromnih in trdih posteljah, vas nočitev stane približno 60 evrov na noč. Kljub navitim cenam jim vojaških dogodivščin željnih ne primanjkuje, saj imajo kapacitete, namenjene turistom, zasedene za več kot leto dni vnaprej.

kgb-militarycamp