Zanimivosti

Pojavila se je neobjavljena fotografija terorističnega napada na WTC

M.J.
25. 11. 2014, 09.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Čeprav mineva že 13 let od terorističnega napada na New York, še vedno obstajajo fotografije dogodka, ki še niso bile objavljene. Tokratna fotografija je najnovejša, posneta pa je bila iz letala, ki se je pripravljalo na vzlet iz letališča Newark.

Reddit

Fotografija je nastala nekaj trenutkov po tem, ko je prvo letalo zadelo v enega izmed stolpov WTC. Fotografija je bila nedavno prvič objavljena na internetu in je kmalu postala viralna.

Najprej se je pojavila na Redditu, uporabnik z imenom ChrisH100, ki jo je tam objavil, pa je dejal, da jo je posnel prijatelj njegove družine, ki je bil v trenutku napada v potniškem letalu na letališču Newark.

»Nisem želel tega prej objaviti. Prijatelj mojega očeta je zapustil letalo in mislim, da se je z avtomobilom odpravil tja, kamor je želel. Moral sem najti fotografijo na eksternem trdem disku, ki ga imam že nekaj časa pospravljenega,« je dejal ChrisH100.

Naj spomnimo; v terorističnemu napadu na New York 11. septembra 2001 je umrlo približno 3.000 ljudi, škoda pa naj bi presegala 10 milijard dolarjev. Dve uri po tem, ko je v stolpnico treščilo letalo, sta se obe stolpnici zrušili do temeljev.