Zanimivosti

Druženje z delavci

G.T.
13. 10. 2014, 20.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Obiskovalce so med drugim opozarjali na pomen pravilnega ločevanja odpadkov ter na skrb za čisto in urejeno okolico, na ogled so jim postavili tudi vozila.

Snaga Maribor

Dogajanje na mariborskem Trgu svobode preteklo soboto ni minilo v znamenju drugega kroga županskih volitev, ampak so se ljudem s svojo dejavnostjo, vozili in opremo predstavili delavci Komunalnega podjetja Snaga.

Številne obiskovalce so med drugim opozarjali na pomen pravilnega ločevanja odpadkov ter na skrb za čisto in urejeno okolico. Na ogled so postavili veliko smetarsko vozilo za zbiranje in odvoz mešanih komunalnih ter bioloških odpadkov, vozilo za kesonski odvoz, strojnega pometača, tricikel in vozilo na električni pogon, s katerim čistijo javne površine v strogem središču mesta.

Obiskovalci so si lahko iz odpadne embalaže Tetra Pak naredili svoj majhni vrt, ustvarjali so skupaj s predstavniki Ropotarnice – središča ponovne uporabe in kolektiva Trash Design, otroci pa so se zabavali ob nastopu čarodeja Sama Sebastiana. Ljudi je nagovoril tudi direktor mag. Aleš Vajngerl in obenem izrazili veselje, ker je dogodek pokazal, da občanke in občane zanima potek njihovega dela in dejavnosti, s katerimi skrbijo za lepše okolje. »Tovrstno spoznavanje našega vsakdana bo postalo tradicionalno druženje med zaposlenimi in občani,« jim je obljubil Vajngerl. Mariborčane so na dogodku učili tudi o pomenu ločevanja odpadkov.