Zanimivosti

Med porodom ji je presekal debelo črevo

Črt Kaker
13. 10. 2014, 18.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Porodnici je zdravnik med carskim rezom hudo poškodoval debelo črevo, nato pa odšel na letni dopust.

Arhiv Svet24

Pred dnevi se je na srbske medije s šokantno zgodbo obrnil brat porodnice, ki zaradi hude zdravniške napade že mesec dni trpi neznosne bolečine. »Rojstvo otroka je za vsako mamo najlepši dan v življenju, a za mojo sestro je bil to začetek neznosnega trpljenja,« je svojo zgodbo začel njen brat. Kot je dejal, je njegova sestra (35) rodila 4. septembra v porodnišnici v Novem Pazarju.

Carski rez je opravil dežurni zdravnik Abdulah Škrijelj. Ta je med porodom napravil hudo napako in porodnici presekal debelo črevo. »Svoje napake ni opazil, sestri je zaprl rano in odšel na letni dopust. Že takoj naslednji dan je zdravnikom potožila zaradi hudih bolečin v trebuhu, a so ji odvrnili, da je to nekaj povsem normalnega. Tretji dan po porodu se ji je debelo črevo zavozlalo in je morala na nujno operacijo,« je začetek njene kalvarije opisal njen brat. Zdravnik, ki je operiral nesrečno porodnico, je videl, da je del njenega črevesa presekan, zato mu ni preostalo drugega, kakor da ji odstrani več kot polovico debelega črevesa.

»Vstavili so ji posebno vrečko, stomo, a po mesecu dni moja sestra še vedno trpi neznosne bolečine in je povsem nepokretna,« je še dodal njen brat. Porodnica je zoper zdravnika Abdulaha Škrijelja podala prijavo, direktor bolnišnice pa je priznal, da to ni prva prijava zoper omenjenega zdravnika. »Kako lahko dopustijo, da nekdo, ki dela tako hude strokovne napake, še naprej nemoteno opravlja delo zdravnika?« se na koncu sprašuje brat porodnice.