Zanimivosti

Tedenski horoskop od 6. do 13. 10.

J.P.
5. 10. 2014, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Retrogradni Merkur se ta teden vrača v znamenje Tehtnice, kar prinaša nekaj več možnosti za dogovor oziroma sporazum, še posebej pri urejanju kakšnih stvari za nazaj ali poravnave ali pa vračanja kake zadeve v prejšnje stanje. Kako lepo bi bilo, če bi se to pokazalo tudi na globalnem nivoju, kjer poti v napačno smer nikakor ne manjka … Napisanemu najbolj v zelje hodi glavna konfiguracija tega tedna, to pa je Zmaj, ki ima svoj vrh oziroma fokus delovanja v Sončevi poziciji, ki je skupaj z Venero v Tehtnici. Dogovorimo se tako, da bo po mojem, ni najbolje za mir v hiši (ali pa na Zemlji), poleg tega bosta v marsikaterem primeru motila ego in samoljubje. (Ker gre pri nas za povolilne dneve, ali se bo to odrazilo v nastopih zmagovalcev?) Pomemben element tokratnega vzdušja bo tudi načelo: to delamo za vas ali … za skupno dobro ali pa zaradi višjih ciljev – pri tem velja biti še posebej pozoren, saj se da pod takšnimi izgovori vsiliti kako prakso, zaradi katere nas bo še bolela glava, tudi v čisto zasebnih, in ne le javnih, splošnih sferah.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

V tem tednu bodite dodatno pazljivi. Past je nastavljena tako, da se vam »vse odpira« in da se kažejo odlične možnosti za naprej, a je mogoče tudi to, da ob vseh prizadevanjih pridete do roba svojih zmožnosti. Zlasti v sredo si raje vzemite prost dan, kot da bi vas spoznanja zvila. Nekaj vas bo skrbelo zaradi denarja, a bi morda moralo bolj skrbeti druge. V ljubezni in partnerstvu boste našli oporo in pomoč, če ju boste le potrebovali, le o denarju se ne kregajte. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V tem tednu boste »pometli« z nekim svojim dolgoletnim prepričanjem. Ne da bi vas kdo v kaj prepričeval, boste preprosto obrnili ploščo in si rekli, zdaj pa razumem. Soudeleženi boste pri nekem pospravljanju ali urejanju, kjer pa ne poskusite razlagati drugim, kako bi bilo najbolje, ampak jih pustite, naj se na napakah naučijo sami. V ljubezni se bo odvijalo iskanje dogovora o neki stvari, še najverjetneje pa bo eni od strani uspelo stvari samo še dodatno zaplesti. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Med vsemi področji bo v tem tednu najbolj na udaru polje kreativnosti, igre, zabave, radosti, otrok in ljubezni. Morda bo kaj narobe ali pa vas bo za koga strah, Merkurjev premik nazaj v Tehtnico pa vas bo spomnil, da v zvezi z neko ljubo osebo ali na katerem od zgoraj navedenih področij še niste poskrbeli za vse in da imate zdaj spet čas za to. Izognite se konfrontaciji z nadrejenimi glede skupnih ciljev, vmešan je Neptun, govorili boste drug mimo drugega.  

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Rakom bo tokratni mrk prinesel temeljite razmisleke o tem, kaj naj bi naredili iz svojega življenja, potem pa v pol leta nujo po premikih in akciji v smeri, za katero se boste odločili. Na neke dogodke iz mladosti ali v zvezi z družino boste poslej gledali močno drugače kot do zdaj. Za Rake zna biti tak preobrat čustveno zelo naporen, zato poskrbite za počitek in razbremenitev, morda v obliki športa. Sredi tedna bo prišlo do prekinitve komunikacije z neko ljubo osebo. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Vaši uspehi bodo v tem času še najbolj odvisni od sposobnosti predstavitve drugim. Z nekim virom informacij boste izredno razočarani, na svet boste začeli gledati drugače. Tudi na področjih šolanja ali religije so možna ključna spoznanja. A če je vpleten mrk, potem moramo vedeti, da ta ne prinaša smrti, konca – luna mrkne in je ni, a se potem spet pojavi. V ljubezni so možni nesporazumi, a tudi napake zaradi premalo premisleka. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V tem tednu bi se bilo dobro zanesti bolj nase kot na druge, s čimer imate device pogosto težave. Vprašanje je, ali boste zaradi nekoga razočarani samo zaradi retrogradnosti Merkurja. Problem je verjetno bistveno starejši, a vi niste gledali v tisti smeri. V ljubezni boste nekaj požrli, ker bo bolje tako. Izguba neke osebe, tudi če si niste bili z njo kdo ve kako blizu, vas bo pripravila do razmišljanja o bistvu življenja, dušah, smrti, reinkarnaciji in podobno. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V neki točki boste zapadli v dilemo, ali ima tisti, ki ga sicer cenite in daste veliko na njegovo mnenje, prav tudi tokrat. Odločili se boste poiskati drugo mnenje in zna biti, da bo nekdo v vaši okolici izgubil svoj sijaj. Doma – oziroma v odnosih s starši – neke odločitve ne boste mogli izpeljati, ker se bo vpletla višja sila. Neko znanstvo bo priprlo vrata, skozi katera si že dolgo želite vstopiti. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V tem tednu vas bo spreletelo spoznanje, da neki red, v segmentu, pomembnem za vas, ni dober, ne deluje. Iz previdnost ne boste takoj usekali v središče problema, ampak se najprej pomudili z ugotavljanjem okoliščin in drugih pomembnih informacij, da bi do temelja razumeli problematiko. Šele potem sledijo predlogi in akcija. V ljubezni bo zanimivo, vsekakor pa prej burno kot dolgočasno. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Če ste del kakega večjega gibanja ali projekta, se boste počutili izpolnjeni, dobili boste odlične povratne informacije in se še bolj zagnali v delo. Sredi tedna se zna pojaviti neki prijatelj iz preteklosti in prinesti vsaj dobro voljo, če ne tudi kake koristne informacije. V ljubezni boste postavljeni pred dilemo, ali gre samo za prijateljstvo ali že za ljubezen. Pri tem je veliko odvisno od vaših pričakovanj; če so ta previsoka, boste morda obupali in dvignili roke … 

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Če nekaj morate storiti, potem si ne morete kaj, tudi če se morda celo sami ne strinjate s takim izidom. Lunin mrk pade v vaše področje doma, varnosti in korenin, lahko se pokaže na posesti ali nepremičninah, lahko pa pride do bistvene spremembe doma. V službi se pripravljajo neke spremembe, precej bo govora o tem, čeprav večjih posledic ali premikov ni videti. Ali bo vse razvodenelo ali pa bo do sprememb prišlo šele kdaj pozneje. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Sredi tedna se povlecite malo nazaj, da se mrk ne bi pokazal za odločilnega v komunikaciji, odnosih z drugimi ali v prometu. Vsekakor bo nekaj povsem drugače, kot je bilo do zdaj. V financah se pazite samo prehitrih odločitev, napake so v tem primeru zelo verjetne, sicer pa pritok denarja ne bo manjši kot prej. Sporekli se boste z neko avtoriteto, in tudi če boste imeli prav, se boste morali umakniti. Isti temi se poskusite izogniti v partnerstvu.  

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Velik del nemira bo tokrat padel na finančno področje, kamor bo padel tokratni mrk. To seveda ne pomeni, da bo na tisti dan kaj narobe, je pa treba poudarjeno paziti na vse, kar počnete z denarjem v zvezi, sploh pa zaradi Merkurja, ki prinaša sitnosti in povečano možnost nesporazumov. Ne reagirajte prehitro, ker se zna zgoditi, da vas bo neslo pomanjkanje pravih informacij; najprej se malo pozanimajte, kaj je s to stvarjo …

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo v tem tednu prišlo od 12°35 do 19°30 Tehtnice.

Merkur bo retrogradno prišel od 2°14 Škorpijona do točno 28°Tehtnice, v katero bo vstopil 10. oktobra.

Venera bo prišla od 7°33 do 16°57 Tehtnice.

Mars bo prišel od 15°09 do 20°08 Strelca.

Jupiter bo prišel od 16°45 do 17°52 Leva.

Saturn bo prišel od točno 21° do 21°44 Škorpijona.

Uran se bo retrogradno premaknil od 14°36 do 14°19 Ovna.

Neptun se bo premikal nazaj po Ribah, v tem tednu od 5°15 do 5°07.

Pluton se bo ta teden začel premikati direktno, tokrat od 11°02 do 11°06 Kozoroga. 

Luna bo 7. oktobra vstopila v Ovna, 9. oktobra v Bika in 11. oktobra v Dvojčka.

V sredo, 8. oktobra, ob 12.50 bo na nebu lunin mrk na 15°05 Ovna.