Zanimivosti

Bila sta poročena z isto žensko, pa sploh nista vedela

J.P.
4. 10. 2014, 21.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Dva pivska kolega sta postala prava prijatelja, potem ko sta ugotovila, da sta bila več let poročena z isto žensko.

Chris Thomas in Peter Sherratt iz Velike Britanije, oba štejeta sedeminštirideset let, sta se spoznala, ko sta odkrila, da sta bila poročena s petinštiridesetletno bigamistko Karen Sherratt.

Ona je sedaj preteklost, možakarja pa sta postala dobra prijatelja – kot pravita, je to edina dobra stvar, ki sta jo dobila iz peklenskega zakona s Karen. Prevarantko so poleti zaradi bigamije obsodili na štirimesečno zaporno kazen, moška pa sta se zaradi sodnih postopkov lahko spoznala šele po koncu sojenja. Takrat sta se dobila na pijači in rodilo se je prijateljstvo. Oba pa se zavedata, kako nenavadno se zdi ljudem, da se tako dobro razumeta. »Morda je res čudno, da sva se tako ujela, a ni kar tako imeti isto ženo. Izkušala sva podobne stvari in najino prijateljstvo je neposredna posledica tega,« je povedal Chris, nekdanji uslužbenec britanskih letalskih sil.
Karen je že bila ločena, ko je leta 2005 spoznala Petra. Njuna zveza je vzcvetela in čez leto dni sta se poročila. Peter je kaj kmalu postal sumničav, saj se je njun skupni bančni račun šibil pod težo ženinih izdatkov. Po letu dni zakona jo je zapustil. Ona je šest let pozneje spoznala Chrisa in tudi slednji jo je po hitrem postopku zaprosil – poročila sta se sedem mesecev po tistem, ko sta se spoznala. Vendar pa se Karen od Petra ni ločila, tako da je še bila poročena, ko je vzela Chrisa. Ko je slednji to izvedel, je po hitrem postopku pobral šila in kopita. Kot pravi, svoji presoji ne zaupa več. Po tistem, ko sta svojo nekdanjo ženo strpala za zapahe, sta se možakarja končno dobila in delila svoje zakonske izkušnje. Sčasoma sta se začela redno dobivati za bilijard in pivo. Tako sta en drugemu v uteho, saj pravita, da takšne prevare ni mogoče preboleti.