Zanimivosti

Tedenski horoskop od 29. 9. do 6. 10. 2014

R.T.
28. 9. 2014, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Počasi jemljemo v zakup, da so naše možnosti omejene, pa če nam je to všeč ali ne. Povolilne evforije je konec, resničnost se seli v naš dom in samo stvar osebnega dojemanja in iluzij je, če si predstavljamo, da bi kak drugačen volilni izhod prinesel kaj drugega. Sonce se v tem tednu postavlja v T-kvadrat s Plutonom in Uranom, ki se ta teden začenjata premikati v sedmi in obenem zadnji medsebojni kvadrat med 2012 in 2015, torej se spremembe počasi približujejo koncu. Sicer pa se ta teden Merkur še zadnjič letos obrača v retrogradno gibanje, seveda z vsem, kar to pomeni – sitnosti pri informacijah, dogovorih, podpisih, prometu in računalništvu, pa dober čas za zaključevanje in pospravljanje, vse, kar je bilo omenjeno že večkrat. Šele v prvih dneh novembra si bomo lahko oddahnili pred njim, do tedaj pa velja previdnost.

PS

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Mars se giblje v dobri druščini, podpirata ga tako Uran s svojo drugačnostjo kot Sonce z energijo, ki jo sproti dovaja. Zato so vaše možnosti v teh tednih večje kot navadno. Ni toliko vprašanje, ali lahko uspete, kot gre za vprašanje, česa se lotiti. In pa bojazen, da boste korake vzeli preveč na široko in s tem porabili veliko preveč energije … V ljubezni preti le nevarnost razmejevanja odgovornosti, sicer ne bi smelo biti slabo. Še bolj se bo to v teh tednih opazilo v odnosih z otroki, če so pubertetniki, pa sploh …  

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo v tem tednu prišlo od 5°24 do 12°35 Tehtnice.

Merkur bo svojo tokratno pot začel na 0°35 Škorpijona, se 4. oktobra na 2°18 obrnil retrogradno in se vrnil le malo, do 2°14. Tokratna retrogradnost bo trajala do 25. oktobra.

Venera bo prišla od 28°49 Device do 7°33 Tehtnice, v katero bo vstopila že v ponedeljek.

Mars bo prišel od 10°14 do 15°09 Strelca.

Jupiter bo prišel od 15°34 do 16°45 Leva.

Saturn bo prišel od 20°19 do točno 21° Škorpijona.

Uran se bo retrogradno premaknil od 14°52 do 14°36 Ovna.

Neptun se bo premikal nazaj po Ribah, v tem tednu od 5°24 do 5°15.

Pluton se bo ta teden začel premikati direktno, tokrat od 11°00 do 11°02 Kozoroga.

Luna bo 29. septembra vstopila v Strelca, 1. oktobra v Kozoroga, 3. oktobra v Vodnarja in 5. oktobra v Ribi.

Prvi krajec bo na nebu v sredo, 1. oktobra, ob 21h32 na 8°33 Kozoroga. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venera se že v ponedeljek seli v Tehtnico, svoje znamenje, kar za Bike ne more biti premik na slabše. Vaš vsakdan bo lažji, bolj urejen in tudi bolj predvidljiv, ne bi pa bilo slabo, če bi se zdaj lotili jesenskega čiščenja, urejanja in priprave na zimski čas. Če ste si v zadnjem času omislili nekega konjička, potem vam bo prinesel veliko lepih trenutkov in možnost izpreči iz vsakdanje rutine. V tem tednu bo veliko več odvisno od drugih kot od vas.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Venerina selitev v Tehtnico za vas pomeni premike ali izboljšanje situacije v ljubezni (nova simpatija na vidiku?) in v odnosih z otroki, tudi za vse vrste iger in zabave je čas zelo ugoden. Merkurjev obrat vas bo požgečkal točno tam, kjer ste šibki – v redu, čistoči, arhivih, neurejenih papirjih, lahkosti dogovorov in podobno. Služba ta teden ne more prinesti presežnikov, in če jo jemljete bolj z levo roko, se boste imeli čisto v redu.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Če bo treba ostati doma, se boste oddahnili in počutili čisto dobro, kot tudi sicer v vsakem primeru, ko ne bo treba narediti ničesar. Kar hitro si boste našli kaka opravila, da bi lahko ostali v svojem domu; dela seveda nikoli ne zmanjka, ali ne? Tudi v odnosih z domačimi, predvsem starši in drugimi starejšimi osebami, se boste imeli dobro. Malo vas bo motilo dejstvo, da je komanda prej v rokah drugih kot v vaših, a bilo je tudi že slabše, pa ste preživeli …

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Vaši uspehi bodo ostali ta čas neopaženi, sami pa boste bolj zasedeni z že obstoječimi zadevami kot z razvojem in izboljšavo. Čisto mogoče je, da vas bodo okupirale domače teme, na primer jesenska opravila in priprava na zimo. Tudi v športnem in rekreacijskem smislu, kjer boste opravili še zadnje aktivnosti, dokler je še kaj vremena, ali pa začeli priprave na zasnežene dni … V ljubezni boste vzneseni in srečni, prisotna bodo močna čustva, na trenutke boste prav presenetljivo občutljivi in celo ranljivi.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Kakšnih premikov naprej, navzgor ali na bolje v tem času ni videti, bolj verjetno se boste lotili utrjevanja položaja, karkoli za vas to že pomeni. Obračajoči se Merkur bo poskrbel za to, da boste hitro uvideli vse, kar je primerno za sanacijo, pospravljanje, arhiviranje. Domača situacija vas bo priklenila k aktivnostim, ki jih ne počnete pogosto, nekdo bo potreboval vašo roko. Za trening, kako reči ne, čas ni najboljši, še dovolj bo dobrih priložnosti.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Venerin prestop bi moral prinesti nekaj miru in pa možnost, da se umirita skodelici vaše tehtnice in poleže prah. Veliko dela vas čaka pri odnosih z bližnjimi, predvsem sorodniki, sorojenci in sosedi, a tokrat večinoma v dobrem duhu, tudi če bo na tapeti kaka težava. Je pa res, da boste možne rešitve tokrat predlagali vi, namesto da bi čakali, kaj vam bo ponujeno …

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Če ne pride do spora z avtoritetami, potem vam v službi ne bi smelo biti slabo, še več, možni sta nagrada ali pohvala za delo. Merkur se vrti po vašem znamenju, s tem pa se pojavljajo nove možnosti, ki malo majejo vaša prepričanja, saj kaže, da bi lahko naredili še kaj več. Če imate v ljubezni osvajalske namere ali se nameravate skrivati, potem je čas odličen za to. Le za stalne zveze to ni najbolje, toda vi to tako ali tako veste …

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Strelci boste kljub retrogradnosti Merkurja sledili svojim ciljem, pomembno je, da se je Mars, ki potuje po vašem znamenju, odmaknil od vpliva Neptuna in so se naloge začele kazati v pravi luči. V ljubezni se boste odločili prevzeti iniciativo, pazite le, da partnerju ali partnerki pri tem ne bi načenjali samozavesti. Vaše misli bodo v veliki meri usmerjene k jutri, torej v perspektivo, ne pa v razčiščevanja za nazaj.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

V sistem, ki mu pripadate in ga podpirate, bo prišel nov veter, neke okoliščine bodo dale vedeti, da se stvari lahko kmalu popravijo do take mere, da bo zaupanje večje, s tem pa počasi tudi rezultati. Pojavil se bo nekdo, ki vas bo lahko malo razbremenil, le preveč nezaupljivi in neučakani ob njegovem uvajanju ne bodite. V ljubezni se nakazuje izboljšanje in otoplitev, če pa ste se že doslej imeli dobro, potem boste v teh tednih zvišali svoja pričakovanja in cilje.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V odnosih z drugimi (zlasti sorojenci, sorodniki in sosedi) imate morda občutek, da se nekaj pripravlja. Če imate na teh področjih kaj nerešenih problemov, je letošnji oktober kot nalašč za popravo stanja. V poslih in službi Merkur prinaša več možnosti in navdih za še boljše dosežke, zaradi retrogradnosti, ki se začenja ta teden, pa morate biti previdni pri govorjenju o zadevah, zna pa se tudi zgoditi spoznanje, da čas za izpeljavo začrtanega še ni pravi.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Neki pritiski »od zgoraj« vas bodo spodbudili k iskanju novih možnosti, nato se boste zakopali v informacije. Seveda boste poleg iskanega našli še marsikaj drugega, kar vam po eni strani prinaša zanimive možnosti za naprej in težave z osredotočanjem na prave stvari po drugi. Tudi če bo z avtoritetami v kakem trenutku križ, pa se bodo odnosi s podrejenimi in enako rangiranimi popravili, potrebovali boste drug drugega. V teh tednih si ne zastavljajte prenizkih ciljev.