Zanimivosti

Jesenske juhice

Marjana Romanović
28. 9. 2014, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Predstavljamo vam štiri okusne in enostavne recepte za juhe, ki jih lahko s kosom kruha postrežete tudi kot samostojno jed in ki so še posebno primerne za hladnejše dni, saj prijetno pogrejejo.

Thinkstock

BUČNA KREMNA POSLASTICA

Čas priprave: 35 minut

Potrebujete:

bučo po izbiri

kislo smetano

olivno olje

por

korenje

peteršilj

sol

muškatni orešček

poper

Zelenjavo operite, očistite in narežite na koščke. Na kuhalno ploščo postavite lonec in vanj vlijte malo olivnega olja. Na segretem olju prepražite vso pripravljeno zelenjavo ter jo rahlo posolite. Pražite približno 5 minut, nato zalijte z vodo. Zelenjavo kuhajte še približno 15 minut, da se zmehča, ter po potrebi dodajajte malo vode. Ko je zelenjava skuhana, juho zmeljite s paličnim mešalnikom. Dodajte še veliko žlico kisle smetane, naribani muškatni orešček in malo popra ter juho postrezite.

 

Več vas čaka v najnovejši Evi!