Zanimivosti

Deklica tragično umrla pred očmi mame!

T.P.
20. 9. 2014, 10.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kako zelo nevarni so lahko otroški vrtiljaki, priča žalostna zgodba o osemletni deklici, ki je v teh dneh izgubila življenje v avstralskem lunaparku v Adelaidu. Deklica je padla z vrtiljake in dobila hude poškodbe, zdaj pa so iz bolnišnice sporočili žalostno veste, da je niso mogli rešiti.

Ena od očividk je povedala, da je bilo dekletce privezano z varnostnim pasom, a je kljub temu zdrsnilo s sedeža. Z nogami se je skušala zadržati na sedežu, a ji ni uspelo. »Padla je z višine 10 do 15 metrov, bil sem šokiran. Vse se je odvijalo kot v kakšni grozljivki. Videti je bila kot lutka, ki jo je nekdo vrgel,« pa je zgroženo povedal moški, ki je videl nesrečo.

Njena mati, ki jo je pripeljala v lunapark, je vse to nemočno gledala, pomagati ni mogla. Deklica je bila s starši na počitnicah v Avstraliji, kamor so pripotovali iz Malezije.

Vožnja na Airmaxu 360, s katerega je padla malezijska deklica, je novost v lunaparku v Adelaidu, že nekaj časa pa jo imajo tudi v Sydneyu in Brisbaneu, kjer pa ni bilo nobenih incidentov.