Zanimivosti

Mazda bo tudi letos skrbela za Nobelove nagrajence

M.J.
4. 8. 2014, 14.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Sodelovanje se je začelo lani, Mazda pa tudi letos ostaja v eminentni družbi Nobelovih nagrajencev in predstavnikov organizacij, ki želijo prispevati k boljšemu svetu.

Letošnje srečanje se bo odvijalo pod geslom »Peace. Living it. In memory of Nelson Mandela« (Mir. Živeti ga. V spomin Nelsonu Mandeli). Tokratna gostitelja sta nekdanji južnoafriški predsednik Frederik WIllem de Klerk in nadškof Desmond Tutu, ki sta z Mandelo sodelovala v najbolj pomembnem delu južnoafriške zgodovine in sta tudi sama prejela Nobelovo nagrado. Med gosti velja omeniti mirovni aktivistki iz Severne Irske, Betty Williams in Maidread Maguire, podjetnika in znanstvenika bangladeških korenin, Mohameda Junusa, ter predstavnike nevladnih organizacij, kot so Amnesty International, Puqwash Conference in Science and World Affairs. 

»Pravkar se vračam iz Hirošime, ki je tudi svetovno mesto miru. Mazdina zgodba je tudi zgodba o uspešnem premagovanju ovir in izzivov ter dober primer, kako lahko z nekonvencionalnimi rešitvami rešimo tudi na videz nerešljive probleme,« je na tiskovni konferenci v Cape Townu povedal Wojciech Halarevicz, odgovoren za komunikacijo pri Mazdi Motor Europe. »Tudi zato se čutimo povezane z ljudmi vsega sveta, s katerimi si delimo skupne vrednote. Prav zato smo še posebej veseli, da smemo biti partner tako pomembnega srečanja, ki spodbuja socialni čut in humanitarne ideje, ne glede na politično, versko ali kulturno pripadnost.«