Črna kronika

Drzni tat v prodajalni sam izbral, katere bankovce bo ukradel

STA/J.P.
4. 8. 2014, 14.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policisti so obravnavali drzno tatvino v prodajalni na območju nakupovalnega centra v Ljubljani. Izkazalo se je, da je moški z angleškim naglasom prodajalko prosil, če mu lahko bankovce po 20 in 10 evrov zamenja za 50-evrski bankovec s slovenskimi serijskimi številkami. Prodajalka mu je pustila, da bankovec poišče sam, kar je izkoristil za tatvino.

Arhiv Svet24

Policiste so o tatvini obvestili v soboto okoli devetih zvečer. Po informacijah Policijske uprave Ljubljana sta v prodajalno vstopila moški in ženska, moški z angleškim naglasom pa je prodajalko pri prodajnem pultu prosil, če mu lahko bankovce nižje vrednosti zamenja za en bankovec za 50 evrov s slovenskimi serijskimi številkami.

Medtem ko je prodajalka iskala primeren bankovec, se je moški ponudil, da ga lahko poišče sam. Prodajalka mu je to dovolila, moški pa je izkoristil njeno nepazljivost in vzel več bankovcev za 50 evrov.

Medtem ko je prodajalka iskala primeren bankovec, se je moški ponudil, da ga lahko poišče sam. 

Policisti o primeru še zbirajo informacije, opozarjajo pa, naj bodo občani pri menjavi bankovcev zelo previdni. "Oseba s svojimi prošnjami oškodovanca zmede, kar pa seveda izkoristi in jo ogoljufa za večji znesek, kot pa ga je želela zamenjati. Prav tako pa lahko pri takšnih menjavah dobite v last tudi ponaredke bankovcev," so zapisali na ljubljanski policijski upravi in dodali, da naj občani takšne osebe raje naslovijo na banko ali pošto.