Zanimivosti

Sporno? Sodnik mu je odvzel polovico zadetka na loteriji

J.P.
18. 7. 2014, 14.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Sodnik je lastniku restavracije zaukazal, da svojemu zaposlenemu da 625.000 evrov – slednji naj bi zmagovalno srečko svojega šefa sanjal.

Lastnik restavracije Hayati Kucukkoylu iz Yorka v Veliki Britaniji ni mogel verjeti, ko je januarja 2012 na loteriji zadel dober milijon evrov. Njegova sreča pa je bila kratkotrajna, ko je Faith Ozcan, ki je delal v njegovi restavraciji, zahteval polovico dobitka. Vztrajal je namreč, da šef brez njega srečke sploh ne bi kupil.

Noč pred žrebanjem naj bi sanjal sebe, stoječega s šopom denarja pred Hayatijem. Slednji pa je seveda vztrajal, da je dobitek njegov, saj da je on plačal za srečko in izbral zmagovalno kombinacijo. Ozcan je vztrajal pri svojem in sčasoma šefa prijavil policiji, češ da mu je zmagovalno srečko ukradel iz žepa njegove jakne. Policisti so Hayatija zasliševali kar devet ur, zadeva pa je končala na sodišču. In tako je sodnik Mark Gosnell dosodil, da polovica zadetka pripada Faithu, češ da je njegova razlaga povsem verjetna. »Gospod Ozcan verjame v moč sanj. Njegova razlaga sanj je bila tista, ki je vodila do zadetka,« je svojo odločitev pojasnil sodnik.

Sporu je konec naredil sodnik. 

Faith naj bi Hayatija tri ure prepričeval, preden je slednji pristal na igranje loterije, Ozcan pa je bil tisti, ki je opravil nakup srečke. Po njegovih besedah naj bi si stroške delila, prav tako naj bi se skupaj odločila za kombinacijo. Slednje naj bi bilo razvidno s posnetkov varnostnih kamer.