Črna kronika

Neverjetna smola: avstralski par izgubil bližnje v obeh katastrofah malezijskih letal

STA/G.G.
18. 7. 2014, 14.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Avstralska družina je izgubila člane družine v obeh letošnjih letalskih nesrečah malezijske letalske družbe Malaysia Airlines. Medtem ko še vedno pogrešajo dva člana z letala, ki je pred štirimi meseci izginilo nad Indijskim oceanom, sta življenje izgubila še dva člana družine, ki sta bila na letalu, ki je v četrtek strmoglavilo nad Ukrajino.

Maree in Albert Rizk, ki sta se vračala v Melbourne z enomesečnega dopusta v Evropi, sta umrla v četrtek, ko je letalo na letu MH17 strmoglavilo v vzhodnem delu Ukrajine.

"Mareejin oče je poročen s članico družine iz Queenslanda, ki je izgubila moža in ženo, Rodneya in Mary Burrows, na letu MH370, ko je letalo 8. marca izginilo na poti od Kuala Lumpurja proti Pekingu," je povedal Rodneyev brat Greg Burrows.

Burrows je dejal, da ne želi podati izjave v imenu družine Rizk, dodal pa je, da družina nima nobenih zamer do Malaysia Airlines. "Nihče ni mogel predvideti dogodkov," je dejal. Rodney in Mary Burrows sta se marca vračala s počitnic. "Bila sta čudoviti osebi in imeli smo ju radi. Upamo, da je bilo hitro zanju," je povedal sosed para, ki ni hotel biti imenovan.

Na letalu, ki je strmoglavilo v četrtek, je bilo 298 potnikov in članov posadke, med njimi je bilo 28 Avstralcev.