Zanimivosti

Pametno uro naj bi razvijali tudi pri Microsoftu

STA/M.J.
30. 5. 2014, 13.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Tudi ameriški tehnološki velikan Microsoft se kot kaže podaja na področje zapestnih naprav. Po poročanju ameriškega portala Forbes naj bi razvijali lastno pametno uro s senzorji za merjenje srčnega utripa, barvnim zaslonom na dotik in baterijo, ki naj bi zdržala okoli dva dni.

Naprava naj bi bila združljiva tako z Microsoftovim mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone kot tudi z Googlovim Androidom in Applovim Iosom, poroča Forbes.

Trg pametnih telefonov postaja vse bolj zasičen, zato si proizvajalci prizadevajo ustvariti nov trg. Pametne ure so doslej med drugim predstavili pri družbah Samsung, LG, Pebble, Sony, Motorola in Qualcomm.


Pametno uro naj bi razvijali tudi pri Applu, a podjetje ugibanj ne komentira. Google pa je pred kratkim na trg poslal preizkusno različico z internetom povezanih pametnih očal Google Glass.

Po napovedih analitskega podjetja IDC naj bi se trg pametnih zapestnih in drugih t. i. nosljivih naprav letos povečal za trikrat in dosegel 19 milijonov naprav, do leta 2018 pa naj bi skupno število prodanih naprav doseglo 112 milijonov.