Šport

Ob začetku praznika ponovno Kolesarski maraton češenj

STA/M.J.
30. 5. 2014, 13.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

inska klet Goriška Brda letos že 19. zapovrstjo organizira Kolesarski maraton češenj, ki je postal tradicionalni del Praznika češenj. Gre za kolesarski dogodek rekreativnega značaja, ki se bo kolesarje v soboto ob 8.30 popeljal iz Ljubljane na 108 kilometrov dolgo pot do Dobrovega v Goriških Brdih.

Arhiv Svet24

Maratona se letno udeleži okrog 1000 kolesarjev iz vse Slovenije; leta 2010 pa je bila z 1385 kolesarji največja udeležba doslej, je za STA povedala Neja Škrinjar iz Vinske kleti Goriška Brda.

Organizatorji na cilju posebej nagrajujejo najstarejšega in najmlajšega udeleženca oz. udeleženko, najtežjega oz. najtežjo, najštevilčnejšo družino, tandem in seveda klube.

Organizatorji si želijo predvsem lepega vremena in varne izvedbe tega čedalje bolj priljubljenega športnega dogodka, ki bo letos le uvod v pravi športni vikend Praznika češenj.

Že tretje leto po vrsti pripravljajo v nedeljo Dobrodelno druženje ob češnjah in nogometni žogi. Nogometna žoga bo družila začetnike nogometa v Brdih, briške vinarke, zdravnice in medicinske sestre bolnišnice za invalidno mladino Stara Gora, novinarke in novinarje, briške športnike in športnice ter nekatere vrhunske slovenske športnike, med katerimi bosta tudi Peter Prevc in Žan Košir, je za STA povedal organizator Ervin Čurlič.

V nedeljo bodo pripravili tudi Pohod od češnje do češnje, v soboto pa turnir v odbojki na mivki. Začetek praznika češenj pa bo zaznamovala dvodnevna prireditev Dan odprtih kleti, poleg vinarjev se bodo na njej predstavljali tudi briški gostinci, ki bodo obiskovalce tokrat postregli s pravimi briškimi jedmi.